Ce este acneea de vară şi cum scapi de ea

1 femeie suferind de acnee se uita in oglinda jpg jpeg

Chiar dacă este anotimpul tradiţional al concediilor, al plimbărilor şi al distracţiei pe plajă, pielea ta s-ar putea să nu fie la fel de încântată de vară ca tine. Pe lângă soarele foarte puternic, care deteriorează pielea, mai ales dacă nu foloseşti o cremă cu factor ridicat de protecţie solară, umiditatea şi căldura pot duce la apariţia unor episoade acneice foarte neplăcute.

Purtarea măştii la exterior în zilele toride de vară poate fi un alt factor care să stimuleze apariţia inesteticelor coşuri. Pe de altă parte, dermatologii avertizează că tendinţa de a consuma mai multe băuturi carbogazoase îndulcite, dar şi zahărul în exces din deserturi, precum îngheţata, pot facilita declanşarea episoadelor  acneice. Aşadar, cum faci să scapi de acneea de vară? Iată câteva sfaturi care îţi vor fi de ajutor.

O rutină de îngrijire a pielii specifică

Cunoşti expresia mai puţin este mai mult? Cu siguranţă se aplică atunci când vine vorba despre produsele pe care le aplici pe piele vara. Cu alte cuvinte, cu cât temperaturile cresc, cu atât numărul de produse pe care îl foloseşti trebuie să scadă, mai ales dacă ai tenul gras şi eşti predispusă la acnee. Pe lângă demachiant sau un produs de curăţare care se potriveşte tipului tău de piele, este ideal să foloseşti o cremă sau un gel cu o textură lejeră pentru hidratare. Alege o formulă non-comedogenică şi plină de antioxidanţi. Evită uleiurile şi serurile şi mai ales cremele prea grase, mai ales dacă trebuie să-ţi petreci mult timp cu masca pe faţă.

Tratament corespunzător

Dacă ştii că ai tenul gras sau predispus la apariţia coşurilor, este bine să ai mereu la îndemână un tratament antiacnee eficient. De exemplu, cele pe bază de acid salicilic pot ajuta la eliminarea sebumului din interiorul porilor, ceea ce ajută la minimizarea bacteriilor care provoacă erupţiile acneice. Aceste creme sau geluri antiacnee pot fi folosite şi pe faţă, dar şi pe gât, decolteu sau spate, dat fiind că multe persoane se confruntă cu apariţia coşurilor pe mai multe zone de pe corp.

O cremă de protecţie solară specială

Este foarte important, atât pentru păstrarea unui aspect tânăr al pielii, cât şi ca element de prevenţie contra cancerului de piele, să foloseşti o cremă de protecţie solară. În mod eronat, unele persoane consideră că aceste creme trebuie folosite exclusiv când merg la plajă. Dacă nu îţi doreşti o piele îmbătrânită prematur, crema solară cu SPF 30 sau mai mare ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică de îngrijire, mai cu seamă în anotimpurile calde. Dacă ai tenul gras sau ai predispoziţie spre apariţia coşurilor, este important să alegi o cremă solară non-comedogenică, special concepută pentru tipul tău de piele. Aceste formule nu îţi astupă porii, au texturi lejere şi nu vor contribui la apariţia erupţiilor acneice.

Exfoliere obligatorie

Exfolierea ar trebui să facă parte din rutina ta de îngrijire săptămânală indiferent de anotimp, dar este şi mai important să nu sari această etapă vara, pentru că te va ajuta foarte mult în lupta împotriva acneei. Poţi alege un exfoliant fizic, adică unul care are mici particule abrazive care îndepărtează stratul de celule moarte, sau unul chimic, pe bază de acizi, cum este acidul glicolic. Dacă ai tenul gras sau predispus la acnee, exfolierea de două ori pe săptămână este ideală. Nu exagera, pentru că poţi obţine efectul opus.

Mai puţin machiaj

Şi machiajul tău ar trebui să ţină seamă de anotimp. Evită să foloseşti prea multe produse de machiaj, deoarece ele pot facilita apariţia coşurilor, blocând porii şi favorizând răspândirea bacteriilor. Dermatologii recomandă renunţarea la fondul de ten cu acoperire mare, în favoarea unor produse cu o consistenţă mai fluidă. Pe de altă parte, optând pentru o cremă de protecţie solară cu pigment, ai deja un produs 2 în 1 şi poţi renunţa liniştită la fondul de ten.

Vara vine la pachet şi cu câteva exigenţe în plus când vine vorba de îngrijirea tenului, dar ţinând cont de sfaturile de mai sus te poţi bucura de o piele pregătită să fie sărutată de soare.

Sursă foto: Shutterstok.com



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg