Ce face şi cum arată astăzi actorul care l-a interpretat pe Iisus. Nu a înnebunit din cauza rolului, aşa cum s-a speculat

1 profimedia 0094315185 jpg jpeg

Unul dintre cele mai tulburătoare filme, „Iisus din Nazareth“, capodopera regizorului Franco Zeffirelli, impresionează şi azi, la 44 de ani de la lansare. Iar asta datorită rolului magistral făcut de actorul britanic Robert Powell, interpretul lui Iisus. Şi, chiar dacă au circulat multe zvonuri după lansarea peliculei, inclusiv acela că actorul a înnebunit, el este un om la fel de normal ca ceilalţi.

Poate providenţa a făcut ca actorul să primească rolul care l-a făcut celebru, deşi el se prezentase la casting pentru personajul Iuda. Potrivit multor istorici, adevăratul Iisus a fost un bărbat brunet, cu o constituţie robustă şi păr scurt, astfel că regizorul italian Franco Zeffirelli i-ar fi dorit în acest rol pe Dustin Hofman sau Al Pacino.

Însă viziunea lui s-a schimbat total atunci când l-a întâlnit pe Robert Powell. În acest film clasic de Paşte, Franco Zeffirelli şi-a prezentat propria versiune a lui Mesia, care, de altfel, era mult mai apropiată culturii occidentale: un bărbat fragil, cu păr lung, ondulat şi ochi albaştri.

stanga
dreapta
2 profimedia 0043067120 jpg jpeg
3 profimedia 0223274804 jpg jpeg
4 thumbnail ent0860 jesus s001 jpg jpeg
5 profimedia 0326693169 jpg jpeg
6 profimedia 0087461816 jpg jpeg

„Am vrut să contopim, în acest personaj, Iisus divinitatea şi Iisus omul. Dar am descoperit că e imposibil. În momentul în care începi să interpretezi o persoană reală, divinitatea se pierde“, declara Robert Powell, despre care s-a zvonit că s-a confundat atât de mult cu personajul său, încât şi-a pierdut minţile.

Poza lui în biserici

Rolul a fost marcant pentru Powell şi, fără îndoială, cel mai important din carieră. Deşi a jucat ulterior în peste 30 de pelicule, nu a mai avut sucesul obţinut cu „Iisus din Nazareth“. Iar motivul pentru care „Iisus din Nazareth“ a devenit un film-cult este pentru că Powell a găsit formula „câştigătoare“: să interpreteze un Iisus cu care oamenii se puteau identifica. Şi a reuşit din plin.

Însă „transformarea” în Hristos a avut şi consecinţe, căci unii oameni chiar îl luau drept Iisus. „Odată, eram în Venezuela, filmam un serial italian, chiar în perioada Paştelui. Colegii mei, care erau catolici, au fost la slujbă, iar când s-au întors au început să râdă de mine şi mi-au spus: «În altar nu au o icoană, imaginea pe care o venerează este a ta». Era o poză dintr-o revistă“, declara actorul.

Un om normal: îi plac berea, Facebook şi Twitter

Acesta a fost  momentul în care Powell ar fi decis să caute ajutor psihiatric, deoarece se simţea confuz şi se identifica cu personajul său. Însă aceste zvonuri nu au fost niciodată confirmate.

La 76 de ani, actorul a rămas la fel ca orice alt muritor. Doar că a fost mereu o persoană retrasă şi nu i–a plăcut să fie mediatizat. Este căsătorit şi are doi copii. Mărturiseşte că îi place berea şi că nu poate trăi fără Google Maps. „Mi se pare incredibil de deprimant faptul că, la fel ca pe alte persoane, şi pe mine mă apucă disperarea când nu-mi găsesc telefonul. Rămân «blocat» cu el, de multe ori, îmi place să stau pe Twitter şi Facebook“, a mărturisit Robert Powell.

FOTO ProfimediaRecente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg