Ce faci greşit când foloseşti crema cu protecţie solară

1 75237 original jpg jpeg

Te expui la plajă din dorinţa de a obţine un bronz perfect şi de a arăta grozav toată vara. Însă, te trezeşti cu o piele care se cojeşte, arsuri, usturimi, coşuri şi iritaţii. Toate aceste lucruri sunt cauzate de micile greşeli pe care le faci fără să-ţi dai seama în timp ce te dai cu cremă de protecţie solară.

Make-up artistul BottegaVerde.ro, Andreea Haş, îţi spune care sunt aceste greşeli şi cum trebuie să le eviţi.

Produsele de protecţie solară Bottega Verde îngrijesc cu delicateţe pielea expusă razelor soarelui, stimulând bronzul frumos şi sănătos, scotând în evidenţă frumuseţea şi strălucirea pielii. Fiind vorba de produse cosmetice naturale, acestea oferă protecţie ridicată, dar mai mult decât atât, ele funcţionează precum nişte veritabile tratamente de înfrumuseţare.

1. Foloseşti prea puţină cremă

„Majoritatea persoanelor nu folosesc suficientă cremă de protecţie solară. Nu există o cantitate standard ce trebuie aplicată, căci depinde de textura cremei şi de cel care o foloseşte. Trebuie acoperit tot corpul, iar produsul trebuie masat până intră în piele. Crema de protecţie solară nu se ia pe vârful degetelor şi se pune pe piele, ci se toarnă o cantitate generoasă în palme şi se masează”, declară Andreea Haş.

Specialiştii spun că nu vei risca niciodată să pui prea multă cremă, dar prea puţină da. Nu uita să te dai cu creama pe părţile corpului expuse la soare chiar şi atunci când nu eşti la plajă, când eşti în oraş.

2. Crema este expirată

Data expirării cremei de protecţie solară este importantă. Dacă alte produse mai pot fi folosite şi după data expirării, cremele de protecţie solară conţin ingrediente ce se deteriorează în timp. Protecţia solară nu va mai fi eficientă şi în ambalajul cremei tale vor pătrunde bacterii şi microbi. Este bine să citeşti cu grijă prospectul şi să o păstrezi în mod adecvat. Nu folosi crema de protecţie solară de pe un an pe altul.

3. Aplici doar produse de make-up care conţin SPF

Un fond de ten 2 în 1, care are şi protecţie solară, poate părea practic, dar asta nu înseamnă că şi funcţionează. O parte a problemei este cantitatea: puţin fond de ten nu este echivalentul cremei pe care ţi-ai întinde-o pe faţă. Nicio femeie nu îşi întinde pe faţă atât de mult fond de ten încât să suplinească o cantitate suficientă de cremă de protecţie solară. Mai mult, adesea fondul de ten se şterge până la sfârşitul zilei şi nu îl reîmprospătezi aşa cum ar trebui să faci cu o cremă de protecţie solară.

4. Foloseşti crema de protecţie solară doar la începutul zilei

Dacă stai la soare, crema ta de protecţie solară va fi eficientă maximum două ore. Pielea foloseşte ingredientele active ale cremei, iar acestea se termină în timp. Transpiraţia sau apa duce la alterarea şi mai rapidă a cremei. Aplică produsul în fiecare oră şi aşteaptă câteva minute ca să intri în apă după ce l-ai masat pe piele.

5. Aplici crema de protecţie solară doar cânt te expui pe plajă

Dacă e o zi înnorată, nu înseamnă că nu mai trebuie să foloseşti crema de protecţie solară. Razele UV pătrund şi prin nori şi ceaţă şi îţi ard pielea. Razele UV sunt invizibile: nu miros, nu au gust, nu le simţi, nu le auzi, nu le vezi. Oamenii au tendinţa de a folosi creme de protecţie doar când soarele arde pe cer. Pielea este arsă şi îmbătrâneşte mai repede chiar şi când este înnorat şi crezi că eşti la adăpost.

BottegaVerde.ro concepe şi distribuie produsele proprii, devenind primul lanţ de produse cosmetice de firmă din Italia şi numărul 1 în cosmetice naturale.

Mai multe informaţii peRecente

kim si khloe kardashian jpeg
adele deschidere jpg
pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg