Ce greşeli să eviţi când îţi îngrijeşti părul

1 71242 original jpg jpeg

Ca să ai şuviţe strălucitoare, cu volum, ca-n reclame, nu e aşa de greu precum pare. Cu instrumentele şi produsele potrivite şi respectând câteva reguli, poţi să ai părul mult visat.

Spălarea zilnică

Este întrebarea la care stiliştii răspund că spălatul părului în fiecare zi este o greşeală,indiferent de cât de mult ai vrea ca el să arate abia curăţat. Uleiurile naturale ale părului hidratează şi protejează firele,astfel încât,atunci când le şamponezi zi de zi,îndepărtezi o mare parte dintre acestea. Pentru a menţine părul sănătos,stiliştii spun că e suficient să-l speli de două-trei ori pe săptămână.

Şamponarea incorectă

După ce îl usuci,părul tău este turtit şi nu are luciu? Curăţarea lui ţine de trei factori-cheie:şampon,tehnică de spălare şi apă. Cantitatea de şampon pe care trebuie s-o foloseşti depinde de lungimea şi de grosimea firelor tale de păr. Alege produsul pe care-l utilizezi în funcţie de preferinţele tale. El poate hrăni,da volum,elimina mătreaţa sau proteja vopseaua.

Pentru ca şamponul să curăţe bine părul,distribuie uniform cantitatea de produs necesară,inclusiv la vârfuri. Masează delicat,prin mişcări circulare. Astfel,activezi circulaţia sangvină de la nivelul scalpului. La final,clăteşte cu apă din abundenţă.

Următorul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este apa. Dacă e fierbinte,substanţele din şampon dăunează firelor de păr,iar când este prea rece,nu îndepărtează bine urmele de produs. Prin urmare,apa trebuie să fie călduţă.

Perierea frecventă

După ce ai spălat părul,tamponează-l cu un prosop din bumbac şi ţine-l cât mai mult înfăşurat.  Indicat este să nu-l perii acum,căci şuviţele sunt fragile şi se rup cu uşurinţă. Deşi există în popor credinţa potrivit căreia părul trebuie pieptănat de 100 de ori pe zi,de fapt,este suficient să faci asta doar de două ori,dimineaţa şi seara,înainte de a merge la culcare.

Totodată,importante sunt şi instrumentele cu care îl îngrijeşti. Dacă ai şuviţe creţe,foloseşte o perie moale,pentru a nu deterioara structura firelor. Pentru păr drept şi fin,recomandat este un pieptăn cu peri din plastic.

Balsamul nepotrivit

Un balsambine ales face diferenţa dintre un părstrălucitor,mătăsos şi unul aspru la atingere.  Alege unul pe bază de proteine,mai ales dacă obişnuieşti să-l vopseşti frecvent,să-l încreţeşti sau să-l îndrepţi cu placa. Sunt două variante prin care poţi să-l aplici:fie când eşti la duş,imediat după şamponare,fie înainte să-l usuci cu foehnul,prin acoperirea părului cu o folie transparentă. Dacă optezi pentru ultima soluţie,alege un balsam care nu trebuie clătit şi aplică-l după ce usuci puţin şuviţele cu un prosop.

Uscarea cu aer fierbinte

Fă o cărare pe mijloc şi împarte firele în secţiuni. Ţine aparatul astfel încât aerul cald să usuce şuviţele de la rădăcină spre vârfuri. Aşa,părul nu se va electriza. Recomandat este să nu foloseşti foehnul la ultima treaptă de temperatură şi să păstrezi o distanţă de 10 cm între dispozitiv şi şuviţe.

Nu-l protejezi termic

Din moment ce temperatura ridicată deterioarează structura firelor de păr,de fiecare dată înainte să foloseşti foehnul,placa sau ondulatorul,aplică un spray protector termic. Pulverizează soluţia de sus în jos,pe toată lungimea firului de păr. Când ai terminat,piaptănă pentru a distribui produsul.

Casetă

Balsam de păr preparat în casă

Pune într-un vas 2 linguri de ulei de măsline,2 de gel de aloe vera şi 6 picături de ulei esenţial de rozmarin. Omogenizează bine ingredientele şi aplică pasta obţinută pe părul umed. Las-o să acţioneze câteva minute,apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

Idei Click! pentru femei

Întinde balsamul de păr pe toată lungimea şuviţelor,inclusiv la vârfuri,evitând scalpul.

Ai părul fin? Când îl usuci cu foehnul,începe de la ceafă,urcând spre creştet.



Recente

MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg