Ce le-a schimbat viaţa

1 47950 original jpg jpeg

Puţini ajută fără să aştepte nimic în schimb. Cei care o fac au imense resurse interioare ca să muncească fără recompense în azile pentru bătrâni, în spitale... Oriunde este nevoie de ei.

În vreme de criză şi într-o ţară săracă,voluntariatul ar trebui să fie un fenomen obişnuit. Din păcate,în România,a renunţa la comodităţile unui weekend sau la o seară în faţa televizoruluieste aproape un lucru imposibil.

De aceea,puţinii oameni care-şi dăruiesc celor din jur munca,timpul,chiar resursele finaciare sunt şi mai preţioşi. Noi i-am cunoscut pe Nicoleta şi pe Claudiu,doi tineri convinşi că fericirea vine din ajutorul dezinteresat al celor aflaţi în nevoie. Ce i-a făcut să vadă aşa lucrurile?

Da,se poate şi la noi!

Nu-i uşor să fii voluntar! Adică să munceşti fără bani. Şi totuşi,protagoniştii poveştilor următoare au găsit motive să facă acest lucru. Sunt momente care te marchează într-atât încât priorităţile devin altele.

Dar s-o luăm de la capăt! Acum doi ani,Nicoleta Lazăr (32 de ani),din Bucureşti,se pregătea să devină mamă. Se însenina la gândul că o să-şi ţină copilul în braţe. Însă destinul a hotărât altfel:a pierdut copilul la 35 de săptămâni de sarcină.

,povesteşte Nicoleta.

Încercând să găsească oameni care să o înţeleagă şi care au trecut prin experienţe similare,Nicoleta s-a înscris în organizaţia EMMA. Acolo a găsit sprijin moral şi puterea de a merge mai departe. „A contat foarte mult pentru mine să am un loc în care să vorbesc despre pierderea copilului meu. Mi-a redat speranţa la viaţă,puterea şi curajul”,spune ea.

Sprijin pentru alte femei

Nicoleta are acum o fetiţă minunată. Ea a decis că trebuie să se alăture acestei organizaţii şi le ajută pe mămicile care au trecut prin aceeaşi durere.

,mărturiseşte ea.

Şi Claudiu Marius Brisc (32 de ani),din Cluj s-a dedicat unei fundaţii. Cu ani în urmă,a cunoscut cea mai mare durere:fiul său,Alexandru,s-a îmbolnăvit de cancer. Din fericire,a scăpat,datorită oamenilor generoşi.

povesteşte el.

În urma operaţiei,Alex s-a făcut bine. Înainte de a afla această veste,Claudiu şi-a promis că dacă transplantul reuşeşte,îi va ajuta pe cei care trec prin această experienţă. Aşa a înfiinţat o asociaţie pentru copiii bolnavi de cancer.

„Doar cei care trec prin asta ştiu ce înseamnă să lupţi cu toate forţele pentru viaţa copilului tău şi să speri că se va face bine. Vreau să-i ajut cum pot pe aceşti oameni,pentru că le ştiu disperarea”,spune Claudiu.

Apelul lui Claudiu

Claudiu caută voluntari şi strânge fonduri. „Le dau o mână de ajutor părinţilor informându-i şi sprijinindu-i financiar”,adaugă el. Cei care vor să ştie mai multe despre munca lui Claudiu pot intra pe site-ul:http://www.alexdamian.com/ sau pe adresa:asociatia@alexdamian.com.Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg