Ce nu ştiai despre vergeturi şi cum le poţi estompa

1 74743 original jpg jpeg

Cele mai multe femei suferă din cauza vergeturilor, care apar când nici nu te gândeşti. Fie că e vorba despre naştere, îngrăşare şi slăbire bruscă, vergeturile apar uşor, însă dispar cu dificultate. Nu sunt o problemă gravă de sănătate, dar afectează iremediabil confortul psihic.

Primele semne,linii roşiatice

Vergeturilese prezintă ca nişte leziuni liniare ale pielii,la început de culoare roz-roşiatice,care s-au format în urma slăbirii şi ruperii fibrelor de colagen.

De cele mai multe ori,acestea apar pe zonele de corp unde nivelul de grăsime este mai ridicat,cum sunt coapsele,şoldurile,gambele,fesele,sânii,abdomenul şi partea superioară a braţelor.

Vergeturile albe sunt vechi

Mai întâi apar ca nişte linii roşiatice sau maro închis,în funcţie de pigmentul pielii,apoi,cu timpul,se învechesc şi capătă un aspect alb sidefat.

De ce apar:cei mai frecvenţi factori

Specialiştii susţin că de apariţia vergeturilor se fac responsabile tulburările hormonale din perioadele pubertăţii,a sarcinii şi naşterii şi din timpul dezvoltării muşchilor.

În plus,unele studii în domeniu au demonstrat că unele vergeturi sunt cauzate de stres,obezitate şi deficite de minerale şi vitamine din corp.

De asemenea,acest tip de cicatrici apare din cauza unei alimentaţii nepotrivite,în care predomină grăsimile şi carnea. Nu ai vergeturi dar vrei să le previi? Adoptă o alimentaţia bogată în fibre şi legume şi fructe.

Aşa poţi estompa vergeturile

Pe lângă metodelecu laserul de îndepărtare a vergeturilor,şi peelingurile,poţi încerca să diminuezi aspectul vergeturilor cu două loţiuni eficiente făcute în casă.

Loţiune cu unt de cacao

Pentru a prepara această loţiune ai nevoie o jumătate de ceaşcă de unt de cacao sau de unt de shea,o lingură de ulei de măsline,o linguriţă de ulei de vitamina E şi două linguri de miere solidă.

Amesteci toate ingredientele şi aplici o dată pe zi această compoziţie în locurile afectate,prin masaj uşor. Păstrezi loţiunea în borcan închis ermetic,la temperaturi joase.

Cremă cu aloe vera

Ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline,o jumătate de ceaşcă de gel de aloe vera,patru capsule de vitamine E şi două capsule de vitamina A.Mai întâi scoţi conţinutul capsulelor şi îl amesteci cu uleiul şi gelul. După ce omogenizezi bine,depozitezi într un recipient închis la culoare,ermetic,pe care-l păstrezi la frigider. Cu această cremă masezi măcar o dată pe zi pielea.Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg