Ce pensulă foloseşti în machiaj

machiaj în funcţie de forma ochilor jpeg

Te întrebi cum reuşesc make-up artiştii să realizeze un machiaj impecabil? Secretul stă în pensulele pe care le folosesc. Dacă vrei să ai şi tu o mână de artist, iată care sunt pensulele de care ai nevoie şi cum să le foloseşti.

Pensule pentru ten

Pensula pentru pudră

Pensula pentru pudră este mare şi pufoasă şi permite pudrei să se uniformizeze pe toată suprafaţa tenului. Pentru a obţine efectul dorit,bagă pensula în cutia cu pudră,scutur-o un pic în palmă,apoi întinde produsul pe faţă,dinspre centrul feţei spre exterior. Pensula pentru pudră poate fi folosită şi în cazul pudrei bronzante,a perlelor,precum şi a fardului de obraz. Aceasta te poate ajuta şi pentru îndepărtarea surplusului de machiaj.

Pensula pentru blush

simeon stalpnicul png
pensula-pudra.jpg

Pensula pentru fardul de obraz este similară cu cea pentru pudră,singura diferenţă este aceea că pămătuful pensulei de blush este oblic. Această formă permite fardului să se întindă cât mai bine,într-un mod egal,fără mari eforturi. Foloseşte pensula pentru blush pentru a finaliza machiajul.

simeon stalpnicul png
pensula-blush.jpg

Pensula evantai poate fi folosită atât în cazul fardului de obraz,cât şi în cazul pudrei. Pămătuful pensulei nu este foarte bogat,deoarece are rolul de a corecta,nu de a machia. De exemplu,după aplicarea fardului de obraz pune pe pensulă puţină pudră şi estompează delimitările inestetice dintre culoarea naturală a tenului şi culoarea blush-ului. Poţi folosi pensula evantai în zona ochilor pentru a îndepărta fardul căzut.

simeon stalpnicul png
pensula-evantai.jpg

Secretul unui ten impecabil,fără dâre sau pete de culoare,constă în folosirea unei pensule speciale în aplicarea fondului de ten. Aceasta este considerată de make-up artişti ca fiind mai practică decât bureţelul de fond de ten sau simpla aplicare cu degetele,deoarece oferă o dexteritate mai amplă şi un aspect natural.

simeon stalpnicul png
pensula-fond-de-ten.jpg

Pensula pentru fardul de ochi

Pensula pentru fardul de ochi este moale,destul de pufoasă şi are forme rotunjite. Acest lucru permite aplicarea fardului chiar şi în colţul intern al ochiului şi îţin poate fi de mare folos în creearea umbrelor. Este de preferat pensula în locul buretelui,deoarece aceasta întinde culorile mult mai bine.

simeon stalpnicul png
pensula-fard-pleoape.jpg

Pensula pentru anticearcăn nu este stufoasă şi are colţurile rotunjite. Aceasta te ajută să aplici cu uşurinţă produsul şi-ţi permite să ajungi în toate colţurile ochiului,pentru o acoperire uniformă şi un aspect natural.

simeon stalpnicul png
pensula-anticearcan.jpg

Pensula pentru ruj

Pensula pentru buze este mai aspră şi deloc pufoasă şi-ţi oferă control asupra cantităţii aplicate şi este pefectă pentru un contur perfect şi uniform al buzelor. Aceasta este folosită în special în cazul în care se doreşte efectul de buze pline.

simeon stalpnicul png
pensula-ruj.jpg

Această pensulă este creată special pentru trasarea unui contur perfect. Poate fi folosită atât pentru conturul buzelor cât şi pentru trasarea unei linii în jurul ochilor.

simeon stalpnicul png
pensula-contur-buze.jpg