Ce să faci pentru ca părul să-ţi crească mai repede

1 75970 original jpg jpeg

Căderea părului este o problemă care afectează atât bărbaţii, cât şi femeile. Dar există trei modalităţi prin care poţi stimula creşterea firelor de păr, iar cele mai eficiente sunt alimentaţia sănătoasă şi gândirea pozitivă.

Dacă şi tu ai probleme cu părul, iată ce schimbări trebuie să faci în stilul de viaţă.

Adoptă o alimentaţie sănătoasă

Include în alimentaţie proteine (carne, peşte şi ouă), carbohidraţi (legume, paste făinoase şi cereale integrale), fibre şi glucoză (legume şi fructe), grăsimi sănătoase (nuci, ulei de măsline, avocado şi produse lactate fără grăsimi). În plus, este esenţial să urmăreşti dimensiunea porţiei consumate.

Proteinele şi legume nu ar trebui să lipsească de la nicio masă, deoarece ele conţin cea mai mare cantitate de vitamine. La fel, carbohidraţii şi glucoza, îţi vor da energia de care are nevoie pentru stimularea metabolismului. Iar grăsimile sănătoase vor întări sistemul imunitar şi vor ajuta în regenerarea celulară necesară pentru creşterea părului.

Evită să foloseşti produse de îngrijire care conţin substanţe chimice

Îţi place cum arată părul după ce ai fost la salon, nu-i aşa? Este mai strălucitor, pare mai puternic şi are o textură mult mai mătăsoasă. Dar stiliştii folosesc produse puternice, care conţin substanţe chimice. Însă, podoaba capilară poate arăta la fel de bine dacă folosim şamponul potrivit, dacă nu o spălăm în fiecare zi şi dacă nu adormim cu părul ud. Când îngrijirea este precară, afectat va fi afectat scalpul şi, implicit, părul.

Relaxează-te

Stresul poate avea efecte asupra sănătăţii părului. Pentru contracara stresul, acordă-ţi cel puţin o oră pe zi ca să faci ce îţi place. Poţi practica un sport, poţi citi sau merge la un film cu prietenele, orice te ajută să te deconectezi de la problemele zilnice.

Aceste trei reguli vor avea efecte pozitive asupra creşterii părului, dar şi asupra întregului organism.  

Credit foto: www.foodmatters.comRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg