Ce să mănânci ca să scapi de acnee

1 69621 original jpg jpeg

Te-ai săturat să foloseşti tot felul de produse cosmetice împotriva acneei, dar fără niciun rost? Încearcă şi metodele naturale care tratează problemele tenului tău. Descoperă care sunt cele mai indicate alimente!

Anghinarea

Bogată în antioxidanţi,anghinarea este adesea folosită la prepararea cosmeticelor naturale. Consumul frecvent al acestei legume te va scăpa de acnee şi îţi va lumina tenul.

Brânza tofu

Un aliment care nu ar trebui să lipsească din meniul tău este brânza tofu. Sursă de proteină,calciu,grăsimi nesaturate,antioxidanţi şi minerale,brânza tofu va contribui la un ten curat,fără probleme.

Orezul brun

Acest tip de orez este o sursă excelentă de vitamina B,minerale şi antioxidanţi. Datorită acestor componente,orezul brun menţine nivelul normal de zahăr în organism şi îmbunătăţeşte aspectul tenului.

Apa

Chiar dacă apa este o băutură şi nu un aliment,ea are un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii pielii. Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism,contribuie la buna funcţionare a creierului şi a celulelor şi hidratează întregul corp.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a tenului uscat

Cum să scapi de petele de pe piele

Nucile

Dacă problemele tenului tău sunt cauzate de lipsa de zinc şi seleniu,înseamnă că trebuie să consumi nuci. De altfel,şi vitamina E din nuci contribuie la o piele catifelată.

Usturoiul

Chiar dacă are un miros înţepător şi uneori neplăcut,usturoiul este extrem de benefic deoarece împiedică formarea virusurilor şi a bacteriilor în organism. Consumă usturoiul în stare proaspătă,în salate sau mănâncă-l ca sos pentru friptură,iar efectele benefice nu vor întârzia să apară.