Ce trebuie să ştii despre tratamentul cu cheratină

Cu toate ne dorim să avem un păr mătăsos, strălucitor şi cât mai puternic. Este posibil să ai o podoabă capilară de invidiat dacă apelezi la tratamentele cu cheratină. Iată ce trebuie să ştii despre ele!
Recomandat pentru părul degradat
Tratamentul cu cheratină nu dă rezultate pentru orice tip de păr. Dacă ai părul casant şi a cărui cădere este datorată lipsei devitamine,atunci este recomandat să urmezi tratamente care să suplinească lipsa de substanţe nutritive. Tratamentul cu cheratină este benefic celor care au părul degradat fie din cauza vopsirilor repetate,care au ars firul de păr,fie din cauza utilizării frecvente a ondulatorului sau a plăcii de îndreptat părul. Astfel,părul rebel sau extrem de uscat este cel care trebuie să beneficieze de un tratament cu cheratină.
Citeşte şi:
Păr frumos şi sănătos la orice vârstă
6 alimente pentru un păr strălucitor
Cât de des trebuie să-l faci
Cheratina ajută la refacerea firului de păr,însă pentru a da cele mai bune rezutate trebuie sa repeţi tratamentul la fiecare 3-4 luni. Dcaă optezi pentru un şampon cu cheratină ai grijă ca acesta să nu conţină formaldehide,mai recomandat fiind unul care este îmbogăţit cu cysteină,care va face părul mătăsos,fără să-l încarce.
Cum acţionează cheratina
Cheratina are rolul de a umple golurile din structura firului de păr,apărute în urma acţiunii substanţelor chimice şi dă strălucire podoabei tale capilare. Cheratina este o proteină nelipsită din structura firului de păr,în lipsa ei părul devenind casant. Totuşi,înainte de a începe un astfel de tratament este recomandat să consulţi un medic dermatolog.