Cea mai eficientă mască exfoliantă cu fructe

1 75183 original jpg jpeg

Exfolierea este un pas important în îngrijirea pielii, mai ales vara. Acest lucru îl poţi face dacă aplici măşti pe bază de fructe, pe care le prepari chiar tu acasă şi cu ingrediente pe care deja le ai în bucătărie.

Pentru prepararea măştii, ai nevoie de:

- ½ de căpşună

- 1 felie de roşie

- 2 boabe de struguri

- 1 lingură de lapte pudră

- apă

Pasul 1.

Pune într-un bol de sticlă laptele pudră, jumătatea de căpşună, felia de roşie şi cele două boabe de struguri, din care scoţi sâmburii.

Pasul 2.

Adaugă puţină apă ca să se dilueze – 1 lingură este suficientă. Amestecă cu o lingură până devin pastă.

Pasul 3.

Înainte de a aplica masca pe faţă, fă un test pe mână. S-ar putea să simţi o senzaţia de arsură, deoarece este pe bază de ingrediente acide. Pentru a evita arderea pielii, este extrem de important să faci această testare.

Pasul 4.

Las-o să acţioneze 30 de secunde. Nu masa pielea. S-ar putea să se irite. Clăteşte repede cu apă călduţă şi şterge-te cu un prosop uscat. Aplică apoi un gel calmant şi hidratant.

Precauţii:

- Chiar dacă masca nu conţine substanţe chimice, aceasta ar putea afecta pielea. Produsele chimice, în special acizii, pot arde pielea dacă sunt aplicate mai mult timp.

- Masca funcţionează cel mai bine atunci când este lăsată timp de 30-40 de secunde. Aşadar, procedează cu prudenţă şi nu depăşi limita de timp.

- Testul este o necesitate. Nu-l aplica masca direct pe pielea feţei. Încearcă orice produs pe încheietura mâinii sau pe spatele urechilor pentru a testa dacă nu eşti sensibilă sau alergică la vreun ingredient.

- Este normal să experimentezi roşeaţă şi căldură pe piele după spălare. Aplică o cremă sau un gel calmant şi hidratant. Roşeaţa va dispărea în câteva ore.

- Pielea va rămâne sensibilă pentru câteva zile. Aşadar, încearcă să eviţi expunerea directă la soare. Foloseşte cantităţi generoase de protecţie solară, umbrele, pălării şi ochelari de soare pentru a îndepărta razele soarelui cât mai mult posibil.

Sursă+credit foto: www.makeupandbeauty.comRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg