Cele mai bune sfaturi pentru un ten impecabil

1 65995 original jpg jpeg

Contrar a ceea ce cred unii oameni, acneea şi alte probleme ale pielii nu sunt semne ale unei igiene precare, ci, pur şi simplu, anumite persoane sunt mai predispuse la probleme ale pielii, decât altele.

Oricine poate avea probleme cu tenul,dar există câteva reguli generale pe care le poţi urma,pentru a avea o piele aşa cum îţi doreşti. Aici găseşti 6 dintre cele mai bune sfaturi de frumuseţe de care trebuie să ţii cont pentru a avea un ten perfect.

1. Protejează-ţi pielea de soare

Numărul unu pe lista de sfaturi de îngrijire a pielii trebuie să fie protejarea de razele soarelui. Radiaţiile solare reprezintă una dintre cele mai mari cauze ale îmbătrânirii premature,deci nu te feri să foloseşti protecţia solară chiar şi iarna,dacă soarele îşi face simţită prezenţa. Procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit,dar poate fi încetinit prin utilizarea de SPF.

2. Exfoliază tenul periodic

Exfolierea delicată a pielii are foarte multe beneficii. Se elimină celulele moarte ale pielii pentru a descoperi altele noi,porii sunt curăţaţi,iar serurile şi cremele de hidratante pot intra mult mai bine în piele.

3. Bea ceai verde

Un alt sfat de frumuseţe simplu,dar eficient,este acela de a bea ceai verde,care are multe proprietăţi ce te vor ajuta să obţii o piele fără cusur. Acesta ajută la combaterea bacteriilor care cauzează acnee,reduce inflamaţia şi conţine unii dintre cei mai puternici antioxidanţi,care te vor ajuta să previi deteriorarea pielii,care pot fi cauzată de radicalii liberi.

4. Spală-te pe faţă în mod corespunzător

Nu grăbi rutina de curăţare. Oferă-ţi suficient timp pentru a-ţi spăla faţa bine şi corect. Foloseşte un demachiant delicat,nu un săpun aspru. Dacă nu cureţi bine tenul înainte de a aplica diverse creme şi produse de make-up,nu faci decât să ţii microbii şi murdăria pe piele.

5. Ţine-ţi mâinile departe de faţă

Evită să te atingi pe faţă sau să te freci la ochi,fiindcă,de fiecare dată când faci asta,transferi murdăria şi bacteriile de pe mâini pe faţă.

6. Foloseşte produse naturale,delicate cu pielea

Produsele cosmetice comerciale conţin adesea ingrediente chimice dure care pot irita pielea şi care o usucă. În schimb,poţi găsi chiar în bucătăria ta o mare parte din ceea ce ai nevoie pentru a avea un ten de invidiat. Produsele naturale,ecologice sunt mult mai bune pentru ten şi ajută la reducerea inflamaţiei,echilibrează uleiurile din piele şi îmbunătăţeşte tonusul pielii.