Cele mai bune tratamente pentru unghii

1 64026 original jpg jpeg

Unghii moi, care se rup uşor, unghii exfoliate sau pătate. Îţi sună cunoscută problema? Dacă te numeri pentru persoanele care se confruntă cu aceste probleme, iată care sunt cele mai bune tratamente pentru unghii.

Înainte să cumperi cele mai noi sau cele mai costisitoare tramanente pentru unghii,ar fi cazul să te uiţi mai întâi în frigider,deoarece cele mai eficiente remedii pentru problemele unghiilor se găsesc chiar acolo. Vârsta,dieta,oboseala şi lacurile de unghii sunt doar câţiva dintre factorii care afectează sănătatea unghiilor.

Cele mai bune tratamente pentru unghii. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un adevărat elixir pentru corp,piele şi păr,pe lângă faptul că oferă un gust senzaţional preparatelor. Pentru a avea unghii cât mai tari şi care să reziste la toate schimbările la care le vei supune săptămânal cu lacul de unghii,un tratamentzilnic cu ulei de măsline poate face minuni. Timp de două săptămâni păstrează-ţi unghiile curate şi înmoaie-le 10 minute într-un castronel cu ulei de măsline. Uleiul va pătrunde în crăpături şi va întări şi repara structura unghiei. Vei vedea că după două săptămâni unghiile vor fi mult mai rezistente.

Cele mai bune tratamente pentru unghii. Zeamă de lămâie

Acest tratament face minuni pentru unghiile pătate sau îngălbenite. Pentru ca acidul din zeamă să nu atace şi mai tare structura unghiilor este indicat să-l combini cu ulei de măsline. Cele mai bune rezultate le obţii dacă aplici acest tratament săptămânal. Combină într-un vas ulei de măsline cald cu câteva picături de zeamă de lămâie. Înmoaie o dischetă demachiantă în acest amestec şi unge unghiile. Lasă să acţioneze 10 minute,după care spală-te cu apă caldă.

Cele mai bune tratamente pentru unghii. Sare de mare

Un tratament la fel de bun este cel cu sare de mare. Aceasta are numeroase proprietăţi curative,aşadar nu-ţi rămâne decât să-l încerci. Dizolvă 4 linguri de sare de mare în apă caldă,împreună cu câteva picături de ulei de germeni de grâu şi înmoaie unghiile pentru 10 minute. Vei observa repede schimbarea.

Cele mai bune tratamente pentru unghii. Lapte

Cum ar fi să-ţi înmoi unghiile într-o baie din care să nu lipsească un mineral esenţial pentru unghii,cum este calciul. Este de ajuns să ţii unghiile 5 minute într-un bol cu lapte,iar ele nu se vor mai exfolia şi vor fi mai albe. Pentru un plus de proteine,adaugă în lapte şi un gălbenuş de ou.

Cele mai bune tratamente pentru unghii. Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este un alt ingredient care nu trebuie să lipsească din trusa ta de înfrumuseţare. Pe lângă faptul că ajută la vindecarea acneei,el menţine sănătatea cuticulelor şi a unghiilor,prevenind eventuale infecţii,cum ar fi micozele.