Cele mai eficiente măşti când ai porii dilataţi

1 74483 original jpg jpeg

Multe persoane care au tenul gras se confruntă cu problema porilor deschişi, ce oferă pielii un aspect inestetic, de coajă de portocală. Există în comerţ produse menite să rezolve acest inconvenient - dar de ce să dai bani, când ai soluţii la-ndemână chiar în cămară?

Mască din albuş

Albuşul îmbunătăţeşte fermitatea pielii şi înlătură excesul de sebum,ceea ce determină închiderea porilor. Ai nevoie de un albuş,2 linguri fulgi de ovăz măcinaţi şi 2 linguri zeamă de lămâie. Combină toate ingredientele până când obţii o pastă. Întinde-o pe faţă,evitând zona ochilor. Ai grijă ca pielea să fie curată,fără urme de machiaj. Lasă masca să acţioneze 30 de minute,apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Mască din bicarbonat

Tratamentul are acţiune antibacteriană şi antiinflamatorie,împiedicând formarea acneei. Masca îndepărtează stratul de celule moarte,urmele de praf sau alte impurităţi şi eliberează porii. Bicarbonatul de sodiu echilibrează pH-ul tenului şi producţia de sebum. Ai nevoie de 2 linguri de bicarbonat şi 2 linguri de apă caldă. Combină ingredientelepână când obţii o pastă,pe care o aplici pe ten prin mişcări circulare. Masează 30 de secunde,apoi îndepărtează masca folosind apă rece. Urmează tratamentul 3-4 zile consecutiv,apoi fă pauză 3 zile şi reia.

Mască din castraveţi şi lămâie

Pe lângă faptul că ajută la închiderea porilor,mascacu castravete hidratează tenul şi îi oferă un aspect mai tânăr şi mai ferm. Ai nevoie de 5-6 felii castravete şi 2 linguri zeamă de lămâie. Paseză feliile de castravete cu zeama de lămâie şi lasă masca pe faţă 15 minute,evitând zona ochilor. Îndepărtează apoi cu apă rece. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptâmână. Pentru rezultate mai bune,ţine feliile de castravete câteva minute în congelator,înainte să le pasezi.

Mască din iaurt gras

Acidul lactic din iaurt grăbeşte închiderea porilor şi reduce roşeaţa tenului. În acelaşi timp,matifiază pielea şi îndepărtează impurităţile de la suprafaţa sa. Ai nevoie de 2 linguri de iaurt gras,simplu,pe care-l aplici pe zonele cu probleme. Lasă masca să acţioneze 20 de minute,apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Repetă de două ori pe săptămână.

Mască din zahăr,miere şi lămâie

Zahărul este un exfoliant natural care îndepărtează cu delicateţe stratul de celule moarte de la suprafa pielii. Astfel,previi apariţia acneei. Pe de altă parte,acizii din zeama de lămâie au efect astringent,închizând porii,şi echilibrează producţia de sebum. Ai nevoie de 2 linguri zahăr tos,o lingură miere şi o lingură zeamă de lămâie. Combină ingredientele până când se omogenizează,fără ca zahărul să se dizolve total. Masează zonele cu probleme 3-5 minute,fără să presezi,apoi îndepărtează cu apă rece. Repetă tratamentul de 2 ori pe săptămână.

Bine de ştiut!

 O dată cu trecerea timpului,problema porilor dilataţi se agravează,deoarece pielea îşi pierde elasticitatea. Porii dilataţi favorizează instalarea acneei şi apariţia punctelor negre.Recente

Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg