Cele mai eficiente tratamente de înfrumuseţare ale chinezoaicelor

1 75287 original jpg jpeg

Chinezoaicele sunt renumite pentru frumuseţea lor, mai ales că ele au propriile secrete în ce priveşte rutina de îngrijire personală. Piele de porţelan, siluetă de invidiat şi păr strălucitor – aşa este descrisă cel mai des o femeie de origine chineză. 

Secretele de frumuseţe ale femeilor din China există de secole şi sunt continuate şi de generaţile actuale. Ele sunt cunoscute la nivel mondial din două motive: tratamentele de înfrumuseţare sunt eficiente, iar ingredientele pe care le folosesc sunt luate din bucătărie şi sunt potrivite fiecărei părţi a corpului. Află şi tu câteva dintre secretele de înfrumuseţare ale femeilor din China şi bucură-te de ele.

Pentru piele: apă de orez

Femeile din China îşi prepară majoritatea produselor de înfrumuseţare acasă şi acesta este unul dintre secretele frumuseţii lor. Ele folosesc orezul şi apa pentru a-şi face o loţiune tonică, pe care o folosesc regulat. Iată care-i reţeta.

Ai nevoie de:

-1 bol mic cu orez

-250 de ml de apă

Mod de preparare:

Pune peste orezul din bol apă şi lasă-l la înmuiat peste noapte. În următoarea dimineaţă, strecoară amestecul şi dă deoparte apa albă lăsată de orez. Aplică din apa de orez o dată pe zi pe faţă şi las-o să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă rece.

Pentru corp şi păr: ulei de camelie sau ulei de ceai verde

Utilizarea acestui ulei de culoare verde este foarte răspândită în multe părţi ale Asiei, deoarece este un hidratant natural, care are proprietăţi antiîmbătrânire, antimicrobiene, antibacteriene şi antialergice. Funcţionează foarte bine pe păr şi pe piele. Femeile din China îl includ în rutina de înfrumuseţare şi de aceea au pielea catifelată iar părul puternic şi mătăsos. Adaugă-l şi tu în regimul de îngrijire a părului şi pielii.

Mască antiîmbătrânire cu lapte de migdale

Pentru a preveni şi estompa liniile fine şi ridurile, ai nevoie de trei produse din bucătărie pentru a prepara o mască.

-5 linguri de lapte de migdale

-1 lingură de miere

-1 lingură de turmeric

Pune într-un vas cele trei ingrediente şi amestecă cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţa curată, las-o să acţioneze 20 de minute sau până se usucă, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul până obţii rezultatele dorite.

Credit foto: pexels.com