Cele mai faimoase regine ale lumii

1 59620 original jpg jpeg

Puternice, frumoase, stăpâne absolute peste ţări bogate şi milioane de oameni. Sunt reginele care au câştigat respectul supuşilor lor, dar şi cele care au stârnit invidia celorlalţi conducători, numele şi faptele lor rămânând întipărite pentru totdeauna în filele istoriei.

Nefertiti,o frumuseţe egipteană

A trăit cu 1300 de ani înainte de naşterea Lui Iisus,fiind soţia faraonului egiptean Akhenaten. A jucat un rol politic important în istoria Egiptului Antic,având o mare influenţă asupra soţului său.

Împreună au înlocuit religia politeistă cu un sistem monoteist,avându-l ca singur zeu pe Aton,stăpânul discului solar.

A ridicat oraşul Tell-al-Amarna pe care l-a înfrumuseţat cu temple şi statui impunătoare,pentru ca mai târziu să mute aici capitala ţării.

Faraonul era atât de vrăjit de chipul ei încât a cerut unui sculptor celebru să-i facă un bust pentru ca frumuseţea sa legendară să dăinuie peste timp.

Bustul se află la Muzeul Egiptean din Berlin şi este cea mai copiată piesă egipteană din lume.

94013575caf13f4af41bfb19558c75ae jpg jpeg

Cleopatra şi celebrii săi ochi migdalaţi

Dacă Nefertiti era celebră pentru frumuseţea ei,Cleopatra este cunoscută pentru nasul său cârn şi ochii pătrunzători. A urcat pe tron la vârsta de doar 12 ani şi,pentru a-şi putea păstra statutul,a fost nevoită să se căsătorească cu 2 dintre fraţii săi. Căsătoriile au fost însă de scurtă durată,ea rămânând văduvă. Deşi apare în fotografii ca având părul negru,Cleopatra a fost o urmaşă a lui Alexandru Macedon,fiind mai degrabă castanie. A fost amanta celor mai influenţi conducători ai Romei,Iulius Cezar şi Marc Antoniu,apărând astfel independenţa Egiptului.

Despre ea se spune că era extrem de inteligentă,remarcându-se prin abilităţile sale diplomatice. În timpul domniei sale,Egiptul era cunoscut drept unul dintre cele mai importante centre culturale ale lumii,precum şi economice,corăbiile egiptene făcând negoţ cu ţări din întreg bazinul mediteranean.

d78c751a38baee0df61d8acbca42862a jpg jpeg

Caterina de Medici,cea mai puternică femeie din Franţa

Născută în una dintre cele mai bogate şi influente familii din Italia,Caterina s-a căsătorit la doar 14 ani cu prinţul moştenitor al Coroanei franceze,Henry. Dacă în timpul domniei soţul ei a ţinut-o departe de viaţa politică,după  moartea lui Henry,Caterina a început să joace un rol important pe scena politică,în calitate de mamă a prinţului moştenitor. Se spune că nimic nu se făcea în Franţa fără ştirea ei,dar şi-a dovedit şi extraordinarele calităţi diplomatice prin felul în care a reuşit să evite în timpul domniei sale războaiele civile.

528d3291d061d49a40b250f72c3ce0a1 jpg jpeg

Citeşte şi:

Balcic,refugiul Reginei Maria

Muşcatele,reginele grădinii tale

Ecaterina,regina inimilor

A rămas cunoscută în istorie drept Ecaterina cea Mare,fiind una dintre cele mai iubite regine ale Rusiei. Deşi era născută în Polonia,având origini germane,Ecaterina a câştigat simpatia reginei-mamă,Elisabeta I a Rusiei,şi s-a căsătorit cu Petru,prinţul moştenitor. Însă viaţa la curte şi căsnicia au fost departe de finalul de basm aşteptat de toţi. Petru nu i-a arătat niciun strop de afecţiune,iar ea şi-a găsit alinarea în braţele amanţilor,zvonindu-se că însuşi prinţul moştenitor,Pavel,a fost rezultatul unei aventuri.

A învăţat repede limba rusă şi s-a apropiat atât de oamenii simpli,cât şi de nobilime,care a organizat o lovitură de stat îndepărtându-l de la domnie pe crudul rege Petru,în favoarea Ecaterinei. Sub conducerea ei Rusia a progresat,iar creşterea economică a dus la îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi la dezvoltarea învăţământului şi a culturii.

8bcfe240e61427a6b974b8883a9e7f0a jpg jpeg

Victoria,cea mai longevivă regină

Deşi a urcat pe tron la vârsta fragedă de doar 18 ani,Victoria avea sub conducerea sa teritorii întinse pe mai toate continentele lumii. Ea a fost regină a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei,împărăteasă a Indiilor şi stăpână a 28 de colonii britanice. S-a căsătorit cu vărul său,Albert,iar împreună au avut 9 copii,actuala regină a Marii Britanii,Elisabeta a II-a fiind stră-strănepoata reginei Victoria.

A avut cea mai lungă domnie a unui monarh britanic,63 de ani,7 luni şi 2 zile,perioadă cunoscută sub numele de era victoriană,când Imperiul Britanic a înregistrat progrese în domeniul industrial,cultural,ştiinţific şi militar.

0da17a3ec82aeaba25ee891a97da2038 jpg jpeg


Recente

13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg