Cinci paşi ca să arăţi şi să te simţi bine în fiecare zi

1 femeie langa pomi cu flori roz jpg jpeg

Nu este uşor să arăţi bine şi să te simţi excelent în propria piele, mai ales când majoritatea dintre noi jonglează cu nenumărate responsabilităţi: serviciu, copii, familie, prieteni, treburi administrative şi casnice etc. Când unele zile seamănă cu nişte curse contracronometru, este greu să îţi faci timp pentru tine însăţi, pentru a arăta bine şi pentru a te reconecta cu propria feminitate.

Pentru că ştim că atunci când arătăm bine, ne şi simţim mai încrezătoare, îţi propunem cinci paşi pentru a-ţi actualiza rutina cotidiană, astfel încât să arăţi şi să te simţi cât mai bine în fiecare zi:

1. Trezeşte-te cu 15 minute mai devreme

Poate nu îţi dai seama, dar în 15 minute poţi face multe lucruri ca să arăţi mai bine. De exemplu, poţi face un duş rapid, te poţi da cu cremă pe corp şi îţi poţi pune o mască pe care să o laşi să acţioneze cât timp îţi bei cafeaua. Poate că nu pare mare lucru, dar astfel de lucruri mărunte îţi pot da sentimentul că ai făcut ceva pentru tine şi că ai grijă de tine.

2.      Micile eforturi contează

Poate că, la finalul unei zile te simţi atât de obosită, încât ţi se pare că şi demachierea presupune un efort supraomenesc, dar, dacă poţi găsi un pic de energie pentru a te ocupa zece minute de pregătirile pentru ziua următoare, o să te simţi mai bine dimineaţa. Pregăteşte-ţi hainele şi accesoriile pe care vrei să le porţi a doua zi, calcă-le şi pune-ţi în geantă tot ce ai nevoie. Nu pare mare lucru, dar fiecare mic gest contează.

3.      Investeşte în accesorii care îţi fac viaţa mai uşoară

Tehnologia modernă ne poate ajuta să economisim foarte mult timp, aşa că de ce să nu profităm de asta? De exemplu, dacă îţi ia prea mult timp să te coafezi dimineaţa, investeşte într-o perie rotativa pentru par, care să te ajute să petreci mai puţin timp în faţa oglinzii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru produsele destinate îngrijirii călcâielor sau celor pentru epilat.

4.      Fii organizată

Trebuie să recunoaştem că multe dintre noi avem în garderobă foarte multe haine pe care le purtăm foarte rar sau chiar deloc. De asemenea, toate avem obiecte vestimentare care ne fac să ne simţim mai feminine, mai frumoase sau, pur şi simplu, ne plac mai mult şi atunci avem tendinţa de a le purta mai frecvent. Fă-ţi ordine în dulap şi renunţă la hainele în care nu se simţi bine, care nu te avantajează sau pe care nu le-ai mai purtat de cel puţin un an. Tot ce nu mai porţi şi este în condiţii bune poate fi donat sau, de ce nu, vândut online sau în consignaţii. Poţi profita de momentul în care îţi faci curăţenie în garderobă şi pentru a te gândi la noi combinaţii pe care să le faci cu hainele pe care le ai deja. Pentru a-ţi simplifica şi mai mult viaţa, aşază-le pe umeraşe exact în combinaţia în care vrei să le porţi.

5.      Frumuseţea vine din interior

Probabil ai auzit asta de o mie de ori, dar adevărul este că această expresie a devenit un clişeu tocmai pentru că poartă în ea un sâmbure de adevăr. Noi nu ne vom referi aici la frumuseţea sufletească, deşi este adevărat că importanţa ei este incontestabilă, ci mai curând,la stilul tău de viaţă. Simplificând foarte mult, putem spune că devii ceea ce mănânci, pentru că organismul foloseşte nutrienţii din mâncare pentru a crea celule şi ţesuturi noi. Aşadar, dacă vrei să arăţi şi să te simţi mai bine, încearcă să mănânci mai echilibrat şi să te hidratezi corespunzător. Nu numai că pielea ta îţi va mulţumi pentru asta, dar vei vedea că vei avea şi mai multă energie să faci în fiecare zi tot ce ţi-ai propus.

Oricare dintre aceste sfaturi ai decide să aplici, nu uita să zâmbeşti cât mai des. Nu numai că te va face mai frumoasă, dar studiile arată că, dacă zâmbeşti suficient de des, creierul tău va secreta hormonii care te fac să te simţi bine!

Sursa foto: Unsplash.com



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg