Cine a fost Jim Hutton, bărbatul pe care Freddie Mercury îl numea „soţul“ său

10 freddie mercury jpg jpeg

Deşi a avut o viaţă sentimentală tumultuoasă, iar marea sa dragoste a fost o femeie, Freddie Mercury şi-a găsit liniştea şi împlinirea în ultima sa relaţie de iubire. Artistul a petrecut ultimii ani din viaţă alături de Jim Hutton, un bărbat pe care îl numea adeseori „soţul“ său. Dar cum a ajuns un frizer din Londra partenerul unuia dintre cele mai mari staruri ale lumii?

Relaţia dintre Freddie Mercury şi Jim Hutton a fost foarte puţin prezentată în filmul biografic „Bohemian Rhapsody“, din 2018. Cei doi au petrecut împreună ultimii ani din viaţa solistului trupei Queen. Hutton a stat alături de Mercury până în ultima clipă. Solistul rock a murit în noiembrie 1991, răpus de SIDA.

Prima întâlnire a lui Hutton cu Freddie Mercury a fost de prost augur, cel puţin. Cu toate acestea, în ciuda multor greutăţi şi a finalului tragic, această relaţie a fost, pentru ambii bărbaţi, cea mai importantă din viaţa lor.

Născut în Carlow, Irlanda în 1949, Hutton era unul dintre cei 10 copii ai unei familii numeroase. S-a mutat în Londra şi a devenit frizer, iar cu Freddie Mercury s-a intersectat prima oară într-un club gay, în 1985. Hutton nu a fost deloc impresionat de solistul Queen atunci când i s-a făcut cunoştinţă cu el şi chiar a refuzat băutura pe care Mercury insista să i-o ofere. De fapt, la vremea respectivă, Jim Hutton era implicat într-o relaţie.

„Faptul că suntem gay e doar treaba noastră“

Totuşi, un an şi jumătate mai târziu, cei doi s-au întâlnit din nou, întâmplător, în acelaşi club. De data aceasta, scânteia s-a aprins, iar în curând au început să iasă împreună, apoi relaţia a trecut într-o etapă serioasă, când Hutton s-a mutat în reşedinţa luxoasă a lui Freddie Mercurry. Viaţa alături de o celebritate nu a fost uşoară pentru frizerul londonez, căci pentru Freddie tentaţiile erau la tot pasul.

Însă artistul îşi dorea alături o persoană obişnuită, pentru că celebritatea sa era copleşitoare. „Freddie îşi dorea să fie cu cineva cu picioarele pe pământ, cineva care nu era impresionat de celebritatea lui, ci de el“, spunea Jim.

Tocmai de aceea, viaţa cuplului era mult mai banală decât îşi închipuie fanii. Pe scenă, Mercury electriza mulţimile. Acasă, când Hutton venea de la salonul unde lucra, se aşezau amândoi pe canapea, Freddie îi masa picioarele şi povesteau ce au făcut peste zi.

Solistul trupei Queen nu a recunoscut niciodată în public orientarea sa sexuală, însă partenerul lui nu a fost deranjat de acest lucru. „Amândoi am crezut că relaţia noastră şi faptul că suntem gay este doar treaba noastră“, mărturisea Hutton.

Purtau verighete

Deşi căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost legalizată în Marea Britanie abia două decenii mai târziu, cei doi purtau verighete, iar Fredie îl numea pe Jim „soţul meu“, în cercurile de apropiaţi.

În 1987, muzicianul a fost diagnosticat cu SIDA şi i-a spus lui Hutton: „Aş înţelege dacă ai vrea să-ţi faci bagajele şi să pleci“. Dar acesta nici nu se gândea să-şi abandoneze partenerul: „Nu fi prost. Nu plec nicaieri. Sunt aici pentru un drum lung".

Deşi a fost alături de Mercury şi a avut grijă ca acesta să primească cele mai bune tratamente şi îngrijiri, artistul a pierdut lupta cu boala pe 24 noiembrie 1991, la 45 de ani.

Hutton a fost, „devastat” şi a luat-o complet razna după moartea partenerului său. Mercury i-a lăsat moştenire 500.000 de lire sterline (aproximativ 1 milion de dolari astăzi), dar i-a lăsat casa fostei sale partenere şi marea sa iubire, Mary Austin (foto 4 galerie). Aceasta i-a dat lui Hutton trei luni pentru a părăsi locuinţa. Jim Hutton s-a întors în Irlanda natală, unde şi-a construit o casă cu banii din moştenire.

Jim Hutton a fost şi el diagnosticat cu HIV în 1990. A murit de cancer, în 2010, cu puţin timp înainte de a împlini 61 de ani.Recente

Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg