Combate problemele tenului cu măşti naturale pe bază de fulgi de ovăz!

1 65623 original jpg jpeg

Fulgii de ovăz nu sunt buni doar pentru siluetă, aceştia fac minuni şi când vine vorba de îngrijirea pielii. Află cum să foloseşti acest ingredient-minune dacă vrei să ai un ten lipsit de imperfecţiuni.

În cazul în care ai pielea uscată

Ca să-ţi hidratezi pielea şi,în acelaşi timp,să o exfoliezi,prepară-ţi o mască din două linguri de fulgi de ovăz,o lingură de miere şi puţin lapte. Ingredientele se amestecă bine în blender,după care pasta obţinută se aplică pe faţă şi pe gât,masând pielea uşor,cu mişcări circulare. Când s-a uscat,îndepărtează masca de pe faţă cu apă călduţă. 

Pentru revigorarea tenului

Dacă tenul tău este tern şi obosit,foloseşte o mască facială preparată din 2 linguri de fulgi de ovăz. 1 lingură de miere şi puţină apă de trandafiri. Masca facială se lasă să acţioneze 10 minute,după care se îndepărtează cu apă din abundenţă.

Pentru luminarea tenului

Vrei să ai pielea mai luminoasă? Foloseşte atunci o mască facială preparată din 2 linguri de fulgi de ovăz fierţi,2 linguri de lapte şi 4 linguri de suc de lămâie. Aplică masca pe faţă după ce fulgii de ovăz s-au răcit. Las-o să acţioneze 20-25 de minute.

Contra acneei

După ce ai fiert 1-2 linguri de fulgi de ovăz,strecoară-i,lasă-i să se mai răcească,apoi aplică-i direct pe faţă. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute.

Dacă ai porii deschişi

Pentru diminuarea porilor de la nivelul feţei,foloseşte o mască facială preparată din 2 linguri de fulgi de ovăz mărunţiţi şi puţin iaurt. Pasta obţinută se lasă să acţioneze 20 de minute.