Contextul ciudat în care Mark Zuckerberg şi-a întâlnit soţia. A riscat enorm prin păstrarea datei nunţii secretă

1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg

În caz că ai văzut „Reţeaua socială” a lui Aaron Sorkin, adaptarea cinematografică a modului în care Mark Zuckerberg a inventat Facebook, este posibil să fi observat că o persoană dispare ostentativ din poveste: soţia lui Zuckerberg, Priscilla Chan. Căsătoriţi din 2012, cuplul a fost mereu în atenţia presei mai ales pentru aspectele neobişnuite ale relaţiei lor.

În 2015, la naşterea fiicei lor Max, Zuckerberg a anunţat că el şi Chan vor dona 45 de miliarde de dolari în acţiuni de Facebook pentru organizaţia lor caritabilă, iniţiativă a lui Chan Zuckerberg. „A oferi a făcut parte din viaţa mea înainte de a-l cunoaşte pe Mark”, a declarat Chan, o pediatră care şi-a fondat propria şcoală de pediatrie. Chiar şi câinele lor care seamănă cu un mop a fost o senzaţie de internet, iar fotografiile adorabilului patruped supranumit „Bestia” au umbrit în popularitate anunţul naşterii lui Max. Dar cum s-a cunoscut primul cuplu din social media?

Începuturile poveştii de dragoste dintre Mark Zuckerberg şi soţia sa

Prima întâlnire a lui Mark Zuckerberg şi Priscilla Chan se potriveşte fondatorului excentric al Facebook. Cei doi s-au întâlnit în timp ce aşteptau la coada pentru toaletă la o petrecere de fraternitate din 2003 găzduită de Alpha Epsilon Pi de la Universitatea Harvard. După cum Chan a declarat mai târziu publicaţiei „The New Yorker”, a fost dragoste la prima vedere.

După cum s-a dovedit, petrecerea a fost una de despărţire pentru el, deoarece anticipase că va fi expulzat iminent pentru crearea versiunii beta a Facebook. De fapt, acest lucru a funcţionat şi în favoarea relaţiei sale cu Chan. „Voi fi dat afară în trei zile, aşa că trebuie să mergem la o întâlnire rapid”, ar fi spus el. Deşi relaţia lui Zuckerberg cu Harvard s-a încheiat în 2004 când a renunţat, el şi Chan au continuat relaţia care s-a materializat în 2012.

Au încheiat un contract prin care îşi rezervau timp petrecut separat

Nu este neobişnuit ca vedetele să încheie contracte prenupţiale, mai ales atunci când sunt implicaţi mulţi bani, iar averea lui Mark Zuckerberg din iulie 2018 se ridica la 81,6 miliarde de dolari. Destul de interesant, însă, Zuckerberg şi Priscilla Chan nu au optat pentru un contract tradiţional înainte de a se căsători, în mai 2012. În schimb, cuplul ar fi semnat un contract de relaţie cu nişte termeni care par bizari pentru unii.

Contractul informal presupus a fi întocmit în 2008, când Chan s-a mutat prima dată cu Zuckerberg, prevede ca ei să se bucure de „o întâlnire pe săptămână” şi „de cel puţin o sută de minute de timp singuri”. În plus, ieşirile nu pot avea loc în apartamentul lui Zuckerberg sau la locul de muncă. Ştirile despre presupusul document au apărut în 2008. Chan şi Zuckerberg nu au negat sau confirmat niciodată afirmaţiile, ceea ce este foarte interesant.

Nunta lor a fost puţin prea simplă

Având în vedere că Mark Zuckerberg era deja un om înstărit, s-ar putea crede că ar fi făcut tot posibilul pentru ca nunta sa să fie una de basm, dar Zuckerberg a preferat să cheltuie puţin şi să aibă o nuntă modestă. Chiar şi inelul de logodnă al Priscilei Chan a fost estimat de un expert la 25.000 de dolari, o picătură într-o găleată dacă ne gândim la vasta avere a lui Zuckerberg. Mulţi au fost dezamăgiţi de alegere, sentiment pe care cuplul probabil l-a ignorat. Chan a ales o rochie cu dantelă de 4.700 de dolari, o creaţie Claire Pettibone, iar ceremonia a avut loc în curtea mirilor. Cât despre mâncare, oaspeţii s-au delectat cu mâncăruri mexicane şi sushi din restaurantele locale din Palo Alto, California.

Au avut mari emoţii în privinţa datei nunţii

Vorbind despre nuntă, evenimentul special ar fi putut crea o grămadă de probleme inutile din cauza unor greşeli de organizare făcute de Zuckerberg. Cuplul a păstrat ceremonia de căsătorie secretă, dar s-a întâmplat să aibă loc în timpul Ofertei Publice Iniţiale a Facebook, care se petrece atunci când o companie îşi vinde acţiunile către public pentru prima dată. Este o afacere imensă pentru orice companie, dar, din păcate, nu este stabilită o dată fixă în care să aibă loc.

Într-o postare pe Facebook, Zuckerberg a dezvăluit că niciun coleg al său nu ştia despre nuntă, cu atât mai puţin cel care se ocupa de Oferta Publică, iar când s-a întâmplat ca mişcarea esenţială să aibă loc cu o zi înainte de nuntă, Zuckerberg s-a speriat şi i-a cerut să reprogrameze. „Mi-a spus că 18 mai a fost stabilită ca zi în care va fi gata, aşa că trebuia să fie în acea zi”, a scris Zuckerberg. Situaţia a pus multă presiune pe Zuckerberg şi Chan. Trebuie să ne întrebăm de ce Zuckerberg nu a dat indicii colegilor săi de muncă dacă ştia că este posibil să apară o problemă de programare a celor două evenimente majore.