Copilăria tragică a lui Jackie Chan: a crescut la internat, mama sa a fost dealer de droguri, iar tatăl interlop

1 profimedia 0094314664 jpg jpeg

Actor şi maestru în arte marţiale, Jackie Chan este o sursă constantă de inspiraţie la Hollywood: a depăşit norme învechite, a realizat cascadorii incredibile şi a experimentat diverse genuri în filmele sale. Puţini ştiu că artele marţiale au fost refugiul şi salvarea lui Chan încă din copilăria sa, marcată de sărăcie şi umilinţe.

Copilăria lui Jackie Chan a fost dură, viaţa de familie a fost tragică, iar primii ani din viaţă au fost plini de greutăţi. Tânărul Chan a reuşit să reziste acestor greutăţi datorită filosofiei din spatele artelor marţiale şi a disciplinei impusă de acest sport. 

Familia sa nu era deloc înstărită: tatăl său era bucătar, iar mama menajeră, aşa că micul Chan era mereu insultat şi i se spunea „copilul slugilor“. Părinţii săi lucrau la Ambasada Franţei, dar nu aveau niciun privilegiu. „Casa noastră era mică şi dărăpănată. Oamenii de la ambasadă ne-au tratat bine, dar de la bun început ne-au dat de înţeles că facem parte din două lumi diferite“, mărturisea actorul.

Pe când acesta avea 7 ani, părinţii săi s-au mutat în Australia, pentru a găsi de lucru şi au decis că cea mai bună opţiune pentru fiul lor era ca băiatul să stea la internat. Aici, Chan a fost nevoit să urmeze un program strict şi nu de puţine ori a avut experienţe traumatizante, inclusiv bătăi crunte din partea dascălilor. Privind în urmă, a declarat că aceste experienţe l-au definit ca persoană.

Părinţii lui Chan au avut un trecut agitat, potrivit documentarului „Traces of a Dragon: Jackie Chan & His Lost Family“. Tatăl lui a fost un spion al guvernului chinez de dinaintea celui de-al doilea Război Mondial şi, mai târziu, un membru al lumii interlope din Shanghai. A fost nevoit să fugă la Hong Kong pentru a-şi salva viaţa, după ce comuniştii au venit la putere în China.

Mama sa se ocupa de contrabandă, pariuri şi a fost, ocazional, dealer de droguri (opium), iar tatăl său a contribuit la arestarea ei, pe vremea când lucra pentru guvern. Apoi s-a îndrăgostit de ea, a eliberat-o şi s-au căsătorit. Aceasta a fost o surpriză până şi pentru actor, căci a aflat despre trecutul tumultuos al părinţilor săi abia la filmările documentarulului „Traces of a Dragon: Jackie Chan & His Lost Family/Pe urmele dragonului: Jackie Chan şi familia sa pierdută“.

„Toată lumea din Hong Kong ştia că mama lui era o gospodină obişnuită, foarte amabilă, foarte blândă. Apoi, în timpul documentării, au ieşit la iveală aceste lucruri. Acest lucru s-a întâmplat înainte ca Chan să se nască“, a declarat regizorul documentarului.

FOTO Profimedia



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg