Cum incluzi sarea de mare în rutina de frumuseţe

1 74426 original jpg jpeg

Apa de mare este cunoscută pentru mineralele şi substanţele nutritive pe care le conţine. Şi, pentru că aceleaşi minerale se găsesc şi în organism, apa de mare poate fi folosită ca un aliat în protejarea pielii din exterior.

Sarea de mare este sursă de calciu,magneziu,sodiu şi potasiu şi este cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra pielii. Poate trata afecţiuni precum pielea uscatăşi iritată.

Tratează erupţiile cutanate

Sarea de mare este un remediu excelent,care ajută la tratarea erupţiilor de pe piele. Erupţiile cutanate pot duce la dezvoltarea de acnee şi coşuri. Însă,pot fi prevenite dacă foloseşti sarea de mare. Ia o jumătate de lingură de sare de mare şi amestec-o cu una de miere. Amestecul obţinut îl aplici pe faţă,îl laşi să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşti cu apă călduţă.

Tratează pielea uscată

Dacă ai pielea uscată,ar trebui să foloseşti sarea de mare,pentru a îndepărta celulele moarte,lăsând pielea sănătoasă şi curată. Prepară un amestec din două linguri de sare de mare,două de zahăr brun şi tos şi una de ulei esenţial de nucă de cocos. Amestecă toate ingredientele şi pasta obţinută aplic-o pe faţă. Las-o să acţioneze 10 minute,după care clăteşte cu apă rece.

Citeşte şi:Aceste măşti faciale sunt ideale pentru tenul uscat

Mască exfoliantă cu sare de mare

Sarea de mare este un exfoliant natural care ajută la curăţarea pielii. Prepară un amestec din două linguri de sare de mare şi două de ulei de jojoba,nucă de cocos sau de măsline. Masează pielea feţei cu amestecul obţinut,după care clăteşte cu apă rece.  

Combate ochii umflaţi

Ştiai că sarea de mare este remediul perfect pentru ochi umflaţi? Ei bine,sarea conţine substanţe care acţionează asupra pielii şi reduc aspectul de pungi formate sub ochi. Remediul constă în amestecarea unei linguri de sare de mare cu apă. Înmoaie două dischete demachiante în soluţie şi acoperă ochii cu ele. Aşteaptă câteva minute,după care îndepărtează-le şi clăteşte bine cu apă rece. Repetă tratamentulde două ori pe zi pentru a scăpa definitiv de ochi umflaţi.

Tratează buzele crăpate

Sarea de mare este un ingredient minunat care ajută la exfolierea buzelor,prevenind uscarea şi crăparea lor. Amestecă o lingură de sare de mare cu trei de ulei esenţial de nucă de cocos. Aplică amestecul obţinut pe buze pentru a le exfolia. Repetă  tratamentul de câteva ori pe zi pentru preveni uscarea buzelor.

Citeşte şi:Răsfăţ complet pentru buze senzuale

Sarea de mare,un excelent toner

Sarea de mare este un excelent toner care ajută la exfolierea şi curăţarea pielii. Prepară un amestec din apă şi sare de mare. Toarnă lichidul obţinut într-o sticlă cu pulverizator şi apoi împrăştie soluţia obţinută pe faţă. Pe lângă faptul că ajută la eliminarea celulelor moarte de pe piele fără a o usca,lasă pielea sănătoasă şi curată.

Credit foto:boldsky.comRecente

Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg