Cum îţi exfoliezi tenul

1 65228 original jpg jpeg

Un ten luminos, fără riduri, care radiază de sănătate... Cine nu-şi doreşte? Acesta este scopul îngrijirilor tale zilnice, între care trebuie să înscrii şi exfolierea. Iată ce poţi face!

Pasul 1-Periajul

Pentru acest pas,ai nevoie de o perie specială,cu acţiune de exfoliere. Este de fapt un aparat cu un mic mecanism electric şi mai multe capete,în funcţie de tratamentul pe care vrei să-l faci. Dacă ai tenul gras,poţi face mai multe şedinţe de microdermabraziune pe săptămână,mai ales în zona nasului şi a frunţii. Mişcările cu aparatul trebuie să fie fine şi circulare.

Pasul 2-Peeling-ul

Dischetele pentru peeling sunt la fel de uşor de folosit ca şi cele pentru demachiat. Numai că,de data aceasta,nu este vorba despre o loţiune demachiantă,ci de o soluţie acidă cu efect de peeling. Această operaţiune uşor de realizat necesită totuşi o lectură atentă a recomandărilor de pe ambalaj,din motive de siguranţă.

Discurile conţin cantitatea exactă de compuşi activi,ceea ce face imposibilă supradozarea cu produs. Tot ce ai de făcut este să stai în faţa oglinzii şi să-ţi ştergi faţa cu discul astringent,evitând zona din jurul ochilor,precum şi zona din apropierea urechilor. După ce ai terminat cu exfolierea,trebuie să foloseşti un alt tip de dischete,de această dată,calmante. Această etapă este esenţială:dischetele neutralizează pH-ul pielii şi acţionează ca o loţiune calmantă asupra tenului.

Pasul 3-Hidratarea

Hidroxiacizii alfa (AHA) sunt un grup de acizi organici care se găsesc în special în fructe. Ei au revoluţionat industria cosmetică a produselor pentru îngrijirea pielii,deoarece aveau o gamă largă de aplicare. AHA pot fi asimilaţi din cremele de zi,măşti şi din cremele peeling.

Diferenţa este că aceste creme-peeling conţin o cantitate mai mare de AHA. În plus,ele ajută la eliminarea celulelor moarte şi la reînnoirea pielii,la buna hidratare şi la protecţia ei pe tot parcursul zilei. Trebuie să ai însă răbdare! Vei obţine rezultate vizibile după o săptămână de aplicare. Crema peeling este cea mai bună alegere pentru persoanele care nu au timp sau cărora nu le place să folosească multe produse de îngrijire. Şi este foarte bună pentru femeile cu ten sensibil.

Kit complet la tine acasă

Există pe piaţă un kit pentru exfoliere,alcătuit din două produse care acţionează în două etape. Primul produs are efect de gomaj,însă ingredientele pe care le conţine sunt mai puternice decât cele ale unui gomaj clasic.

Acesta se aplică pe pielea umedă,într-o cantitate mică,şi se întinde pe faţă cu vârfurile degetelor,prin mişcări circulare. Apoi,pentru a evita iritaţia pielii,se aplică al doilea produs:o cremă-pansament,cu ingrediente cu efect hidratant,neiritant şi de reducere a roşeţii. Citeşte cu atenţie recomandările de pe ambalaj.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg