Cum îţi menţii tenul tânăr

1 68700 original jpg jpeg

Pentru a-ţi păstra tenul fără cusur de-a lungul timpului este necesar să-ţi stimulezi producţia de colagen. Iată câteva trucuri despre cum să-ţi menţii tenul tânăr!

Pe măsură ce înaintăm în vârstă,cantitatea de colagen din piele scade şi din acest motiv apar nedoritele riduri. Însă,există câteva metode prin care poţi stimula producţia de colagen.

Cum îţi menţii tenul tânăr. Cât mai multă vitamina C

De preferat ar fi să introduci în alimentaţia ta cât mai multe alimente care conţin vitamina C. Cele mai bune surse sunt legumele verzi,cum este broccoli sau varza,dar şi roşiile sau fructe precum portocalele şi kiwi. Vitamina C este esenţială pentru formarea colagenului,deoarece în lipsa aminoacizilor nu se pot forma proteinele,iar tenul are de suferit. De asemenea,poţi apela şi la cremele şi loţiunile pentru ten,îmbogăţite cu vitamina C.

Cum îţi menţii tenul tânăr. Apelează la retinol

Cremele care conţin retinol s-au dovedit eficiente pentru creşterea cantităţii de colagen din piele. Retinolul împiedică acţiunea nocivă a factorilor externi nocivi,cum este expunerea la soare,şi care,în timp,favorizează apariţia prematură a ridurilor sau a altor imperfecţiuni ale pielii.

Cum îţi menţii tenul tânăr. Exfoliază constant tenul

Multe dintre noi consideră că demachierea şi aplicarea unei creme este de ajuns pentru ten. Însă,exfolierea este un pas important în curăţarea tenului,deoarece se îndepărtează stratul de celule moarte,precum şi alte impurităţi. În acelaşi timp se stimulează producţia de colagen. Cele mai bune exfoliante pentru faţă sunt cele delicate,cum este zahărul sau zaţul de cafea.

Cum îţi menţii tenul tânăr. Renunţă la dulciuri

Poate că sunt delicioase şi-ţi fac ziua mai frumoasă,însă atunci când vine vorba de sănătate,zahărul este unul dintre cele mai nocive alimente. Consumul constant de dulciuri duce la îmbătrânirea prematură a tenului. Zahărul se ataşează de lipide şi proteine şi îi inhibă producţia. Renunţă la dulciuri şi vei avea un ten vizibil mai tânăr.

Cum îţi menţii tenul tânăr. Masaj zilnic

Nu este nevoie de o tehnică specială de masaj,dar simplu fapt că-ţi masezi zilnic tenul te va ajuta să-ţi îmbunătăţeşti textura pielii. Ai grijă însă ca mişcările să fie circulare sau de jos în sus.Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg