Cum păstrezi corect cosmeticele

1 71667 original jpg jpeg

Ruj, rimel, pudră compactă, farduri... Ca să fii sigură că nu-şi vor pierde proprietăţile până la data de expirare înscrisă pe ambalaj, trebuie să ştii în ce condiţii să le ţii.

Care sunt cele mai bune soluţii pe care le poţi adopta? În primul rând,produsele cosmetice trebuie păstrate într-o încăpere cu o temperatură constantă,nici prea mare,nici prea mică,fără să fie expuse la lumina directă a soarelui. De asemenea,evită camerele cu multă umezeală şi aburi,cum ar fi baia.

Câteva REGULI de aur

 • Înainte să îndepărtezi machiajul sau să aplici o cremă pe faţă,spală-ţi mâinile cu apă şi săpun.
 • Curăţă pensulele şi aplicatoarele pentru machiaj măcar o dată pe săptămână. Există în comerţ soluţii speciale de curăţare pentru pensulele din trusa de machiaj. Lichidul se pulverizează pe pensule,apoi poţi şterge cu o cârpă curată. De regulă,spray-urile şi soluţiile de acest gen conţin alcool,care dezinfectează.
 • Din când în când,este recomandat să dezinfectezi marginile borcănelelor,tuburilor şi capacelor şi să
 • îndepărtezi produsul cosmetic (crema,fondul de ten etc.) care s-a acumulat pe acea suprafaţă.
 • Bacteriile şi alte microorganisme care se dezvoltă în produsele cosmetice pot cauza reacţii neplăcute sau iritaţii ale pielii. Să nu uităm că bacteriile se dezvoltă foarte bine în condiţii de umezeală şi căldură.
 • Cremele şi loţiunile pot fi păstrate în frigider. Temperatura ideală este de 8-12 ˚C. 

Verifică frecvent TEXTURA produselor

Cosmeticele sub formă de pudră(fardurile de ochi,fardul de obraz,pudra bronzantă) se păstrează cel mai bine,deoarece nu conţin apă. Durata medie de viaţă este de 2-3 ani. Trebuie doar să ai grijă să nu se infi ltreze apă sau grăsime în ele. Imediat ce ai observat că fardul de ochi începe să se fărâmiţeze,aruncă-l!

Rujulte poate servi foarte bine în intervalul de viaţă de 1-2 ani. Reţine că rujurile mate se usucă mult mai repede şi,de obicei,se deteriorează mai devreme comparativ cu alte produse pentru buze. De îndată ce simţi că rujul are un gust rânced,aruncă-l la gunoi!

Tuşul de ochipoate fi păstrat maximum 1 an,dacă nu uiţi să închizi capacul după fi ecare utilizare,ca să nu se usuce produsul.

Rimelultrebuie înlocuit la fiecare 3-6 luni. Dacă eşti predispusă la anumite boli oculare,alege unul rezistent la apă,deoarece solvenţii bază de vaselină nu creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Iar dacă vrei să prelungeşti durata de viaţă a mascarei,nu ţine tubul deschis prea mult timp.

Cremele demachiante şi toniceletrebuie folosite în perioada de valabilitate indicată pe ambalaj. Închide recipientele cu grijă şi ţine-le într-un loc răcoros.

Fondul de tennu trebuie să fi e folosit mai mult de un an. Dacă îl întrebuinţezi zilnic,nu uita să închizi bine recipientul şi nu lua crema din borcănel direct cu degetele. Întinde fondul de ten cu o pensulă sau cu un bureţel curat.

PONT

Pentru un efect sporit de răcorire a pielii,dar şi calmant totdată,pune măştile faciale în frigider cu o oră înainte de a le folosi.

Trucuri Click! pentru femei

 • Păstrează crema de ochi la frigider. Rece,va acţiona şi mai efi cient pentru a reduce umflăturile din zona oculară.  
 • Să nu faci greşeala de a ţine parfumul în baie,fi indcă recipientul ia contact direct cu aburul,căldura şi umiditatea.  Dacă îl păstrezi în cutia originală,într-un loc întunecat şi răcoros,îi vei proteja aromele un timp mai îndelungat.


Recente

Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg