Cum poţi folosi banalul cartof în reţetele de frumuseţe

1 67543 original jpg jpeg

Ştiai că substanţele nutritive din cartofi acţionează asupra pielii ca un antirid? Iată de ce este benefic sucul de cartofi în tratamentele de înfrumuseţare!

Cu o compoziţie bogată în vitamine,potasiu,cupru şi sulf,cartoful poate fi un ingredient de minune în reţetele pentru îngrijirea tenului.

Dacă tamponezi cu suc de cartofi pielea feţei,te vei bucura de efectele benefice cum ar fi „ştergerea“ petelorpigmentare,a arsurilor solare,diminuarea cearcănelor şi chiar reducerea liniilor fine care apar cu vârsta sau din cauza obiceiurilor nesănătoase auspra pielii.

Remediu antiîmbătrânire

Îmbătrânirea pielii este un proces firesc al naturii,care poate fi amplificat de gesturi cum ar fi frecarea ochilor la trezire,demachierea cu produse agresive.

Însă problemele cum sunt ridurilefine şi pielea uscată pot fi rezolvate cu ajutorul remediilor pe bază de suc de cartofi.

Amestecă în cantităţi egale ulei de măsline şi suc de cartofi şi aplică pe faţă,pentru efect de hidratare în profunzime.

În timp ce substanţele nutritive din cartofi luptă împotriva ridurilor,uleiul de măsline hidratează şi hrăneşte tenul.

Efect illuminator

Mixează un cartof şi o lămâie până obţii o pastă. Aşa cum cartoful are proprietăţi de reducere a petelor de pe faţă,lămâie acţionează ca un burete pentru pistrui,roşeaţă şi urme de coşuri.

De asemenea,combinaţia hidratează pielea foarte uscată şi o revitalizează. Aplică pastă de cartof cu lămâie în zona cearcănelor,în fiecare dimineaţă,şi în câteva zile vei vedea schimbări considerabile.

Curăţă porii

Cu 5 linguri de suc de cartofi şi 5 de bicarbonat de sodiupoţi face o mască eficientă pentru combaterea punctelor negre şi a porilor dilataţi.

Înlătură pungile de sub ochi

Blenduieşte un cartof ras cu un catravete felii până obţii o pastă fină. O foloseşti pentru a diminua efectul de pungi sub ochi. Trebuie s-o ţii un sfert de oră,după care te clăteşti cu apă rece.

Înlătură imperfecţiunile

Fă un amestec din suc de cartofi,zeamă de lămâie şi argilă,în cantităţi egale şi aplică pe piele,în zonele cu probleme.

După mai multe zile de folosit această pastă,vei vedea că faţa ta îşi recapătă luciul natural,porţiunile cu acnee s-au redus,nivelul de ulei din piele s-a diminuat,iar aspectul general este vizibil îmbunătăţit.Recente

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg