Cum poţi folosi banalul cartof în reţetele de frumuseţe

1 67543 original jpg jpeg

Ştiai că substanţele nutritive din cartofi acţionează asupra pielii ca un antirid? Iată de ce este benefic sucul de cartofi în tratamentele de înfrumuseţare!

Cu o compoziţie bogată în vitamine,potasiu,cupru şi sulf,cartoful poate fi un ingredient de minune în reţetele pentru îngrijirea tenului.

Dacă tamponezi cu suc de cartofi pielea feţei,te vei bucura de efectele benefice cum ar fi „ştergerea“ petelorpigmentare,a arsurilor solare,diminuarea cearcănelor şi chiar reducerea liniilor fine care apar cu vârsta sau din cauza obiceiurilor nesănătoase auspra pielii.

Remediu antiîmbătrânire

Îmbătrânirea pielii este un proces firesc al naturii,care poate fi amplificat de gesturi cum ar fi frecarea ochilor la trezire,demachierea cu produse agresive.

Însă problemele cum sunt ridurilefine şi pielea uscată pot fi rezolvate cu ajutorul remediilor pe bază de suc de cartofi.

Amestecă în cantităţi egale ulei de măsline şi suc de cartofi şi aplică pe faţă,pentru efect de hidratare în profunzime.

În timp ce substanţele nutritive din cartofi luptă împotriva ridurilor,uleiul de măsline hidratează şi hrăneşte tenul.

Efect illuminator

Mixează un cartof şi o lămâie până obţii o pastă. Aşa cum cartoful are proprietăţi de reducere a petelor de pe faţă,lămâie acţionează ca un burete pentru pistrui,roşeaţă şi urme de coşuri.

De asemenea,combinaţia hidratează pielea foarte uscată şi o revitalizează. Aplică pastă de cartof cu lămâie în zona cearcănelor,în fiecare dimineaţă,şi în câteva zile vei vedea schimbări considerabile.

Curăţă porii

Cu 5 linguri de suc de cartofi şi 5 de bicarbonat de sodiupoţi face o mască eficientă pentru combaterea punctelor negre şi a porilor dilataţi.

Înlătură pungile de sub ochi

Blenduieşte un cartof ras cu un catravete felii până obţii o pastă fină. O foloseşti pentru a diminua efectul de pungi sub ochi. Trebuie s-o ţii un sfert de oră,după care te clăteşti cu apă rece.

Înlătură imperfecţiunile

Fă un amestec din suc de cartofi,zeamă de lămâie şi argilă,în cantităţi egale şi aplică pe piele,în zonele cu probleme.

După mai multe zile de folosit această pastă,vei vedea că faţa ta îşi recapătă luciul natural,porţiunile cu acnee s-au redus,nivelul de ulei din piele s-a diminuat,iar aspectul general este vizibil îmbunătăţit.