Cum previi ruperea unghiilor

1 73679 original jpg jpeg

Ţi se întâmplă frecvent să ţi se rupă unghiile?Pentru a preveni acest lucru, iată ce ar trebui să faci!

Consumă alimente bogate în vitamine şi minerale

Unghiile au nevoie de nutrimenţi pentru a creşte şi pentru a fi puternice. Vitamina C este esenţială pentru producerea de colagen. Deoarece organismul nu poate produce vitamina C,este important să consumi alimente ce conţin această vitamină. Totodată,vitaminele din complexul B sunt esenţiale pentru menţinerea stării de sănătatea unghiilor. Deficitul de biotină duce la unghii fragile. Include în alimentaţie legume cu frunze verzi,nuci,carne roşie slabă.

Evită produsele de curăţare pentru uz casnic

Unghiilecare sunt expuse la produsele de curăţare de uz casnic se subţiază şi se usucă din cauza substanţelor chimice care se găsesc în compoziţia acestora. Foloseşte mănuşi la treburile casnice şi evită lacul de unghii cu acetonă.

Soluţii naturale pentru unghii

Pentru a creşte şi pentru a fi rezistente,este vital să-ţi menţii unghiile hidratate. Uleiul de măsline şi cel de nucă de cocos sunt cele mai bune uleiuri naturale când vine vorba de rezistenţa unghiilor,deoarece conţin substanţe nutritive care împiedică deteriorarea unghiilor şi creştere circulaţiei sângelui la nivelul acestora. O dată pe săptămână,scufundă-ţi degetele într-un bol în care ai pus ulei de măsline şi ulei de nucă de cocos. Lasă amestecul să acţioneze 10 minute,după care clăteşte cu apă călduţă.

Înainte de culcare,masează-ţi unghiile şi cuticulele cu cremă. Acest lucru creşte fluxul de sânge,menţine unghiile hidratate şi le împiedică să se rupă.

O altă soluţie la-ndemână este amestecul pe care-l obţii din două linguri de ulei de migdale şi două de ulei de nucă de cocos. Scufundă-ţi degetele în acest preparat pentru 10 minute.  Acest tratament intens hidratant va face unghiile mai puternic şi va stimula,de asemenea,creşterea lor.