Cum să ai buze catifelate în sezonul rece

1 78147 original jpg jpeg

Frigul şi schimbările bruşte de temperatură pot afecta pielea sensibilă a buzelor, ducând la uscarea şi crăparea tegumentului. Însă hidratarea buzelor şi păstrarea lor catifelate în sezonul rece este o sarcină uşoară, atâta timp cât le îngrijeşti şi foloseşti produsele potrivite.

Pe lângă consumul necesar de apă pentru hidratare, este important să incluzi în rutina de îngrijire a buzelor produse care conţin ingrediente ca uleiul de argan sau/şi uleiul de nucă de cocos, potrivit experţilor.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea buze catifelate:

Nu-ţi linge buzele

Acest obicei este destul de dăunător pentru sănătatea buzelor, deoarece saliva care rămâne pe buze duce la uscarea pielii.

Foloseşte ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este foarte bun pentru buze, deoarece acţionează ca un hidratant şi previne uscarea şi crăparea buzelor. Pentru un rezultat profund hidratant, este recomandat să aplici ori de câte ori simţi nevoia balsam de buze pe bază de ulei de nucă de cocos, unt de shea sau unt de cacao. Este important ca produsele de înfrumuseţare folosite pentru îngrijire să aibă factor de protecţie solară (SPF), chiar dacă temperaturile sunt scăzute şi soarele este ascuns după nori.

Utilizează ulei de argan

Pielea subţire şi sensibilă a buzelor îşi pierde hidratarea repede, mai ales în timpul sezonului rece. În acest caz, uleiul de argan este cel mai bun prieten al tău. În plus, aceleaşi proprietăţi de hidratare şi catifelare le are şi untul de shea. Asigură-te că buzele sunt acoperite cu balsam de buze pe bază de ulei de argan sau unt de shea.

Aplică o mască exfoliantă

Buzele nu sunt protejate de păr sau de glandele sebacee (glandele uleioase), aşa că încep să se usuce, de aceea exfolierea săptămânală este o necesitate. Pentru un scrub de buze natural, se amestecă o lingură de zahăr brun şi o lingură de miere. Amestecul obţinut se aplică pe buze. Se lasă să acţioneze 30 de minute, după care se îndepărtează. Clăteşte cu apă călduţă.

Păstrează un balsam de buze sau ruj la îndemână

Dacă foloseşti de obicei rujuri mate, iar buzele încep să se usuce, păstrează la îndemână un balsam sau un luciu. Ele sunt potrivite pentru hidratare. Lasă-l să acţioneze pe buze cât mai mult timp, după care poţi să foloseşti iar rujul.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg