Cum să alegi crema de protecţie solară potrivită tipului tău de piele

1 75599 original jpg jpeg

Dacă vrei ca pielea să se menţină sănătoasă, aplică pe tegument produse cu protecţie solară de fiecare dată când ieşi din casă. Protecţia solară este mai mult decât un produs de înfrumuseţare esenţial. Pentru a evita daunele asupra pielii şi în funcţie de tipul de piele avut, iată de ce trebuie să ţii cont când îl alegi.

Protecţia solară este aleasă pe baza factorului de protecţie împotriva soarelui sau SPF, iar dermatologii recomandă un SPF minim de 15. Acesta va garanta protecţie împotriva daunelor produse de razele soarelui de până la 93 %. În plus, cele cu SPF 50 garantează protecţie de până la 98%.

Produsele cu protecţie solară trebuie aplicate în mod obişnuit cu 15-20 de minute înainte de a ieşi din casă şi, ulterior, trebuie să fie reaplicate o dată la două ore, mai ales dacă eşti la plajă şi intri în apă. Nu uita că protecţia trebuie aplicată pe toate părţile corpului, chiar dacă nu sunt expuse.

Piele sensibilă

Persoanele cu piele sensibilă sau persoanele predispuse la alergii ar trebui să evite produsele de protecţie solară cu arome grele şi substanţe chimice şi ar trebui să opteze pentru produse mai uşoare, dar eficiente, cu SPF de aproximativ 50.

Persoanele care suferă de acnee sau care sunt alergice la anumite produse trebuie să efectueze un test înainte sau să consulte un dermatolog înainte de a se decide care este produsul pe care-l cumpără.

Piele uscată sau îmbătrânită

Acest tip de piele are nevoie de un produs eficient, care s-o menţină hidratată. În plus, trebuie să fie destul de eficace pentru a combate petele de vârstă, prevenind în acelaşi timp ridurile cauzate de razele soarelui. Un SPF de 30 este potrivit pentru tegumentul uscat.

Piele normală

Pielea normală este de obicei lipsită de imperfecţiuni, ceea ce înseamnă că poţi folosi un SPF de 15 sau cel mult 20. Crema cu protecţie solară trebuie aplicată la fiecare două ore pe toate părţile corpului expuse pentru efect maxim.

Credit foto: www.beautyhealthtips.inRecente

Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg