Cum sa te demachiezi corect

1 64702 original jpg jpeg

Demachierea este unul dintre cei mai importanţi paşi în îngrijirea pielii. Dacă sari peste această etapă, tenul poate îmbătrâni înainte de vreme şi îşi pierde supleţea şi fineţea. Noi iti vom arata in acest articol cum sa te demachiezi corect

Alege un produs potrivit pielii tale

Este foarte important să identifici produsul de curăţare care se potriveşte tipului tău de piele:sensibilă,grasă,mixtă sau uscată. Pe rafturile magazinelor găseşti o gamă largă de astfel de soluţii:lapte demachiant,spumă,loţiune ori şerveţele demachiante.

Fii blândă cu ochii

Începe demachierea cu zonele cele mai fardate. De regulă,acestea sunt ochiişi buzele. Pielea din jurul ochilor este mai subţire şi mai sensibilă decât restul feţei,de aceea este important să foloseşti un demachiant blând,special creat pentru această zonă. Un produs pe bază de ulei (format dintr-o parte uleioasă care se separă de cea apoasă) este cel mai bun în îndepărtarea rimelului rezistent la apă şi a tuşului sau a creionului de ochi. Ai grijă ca înainte de utilizare să agiţi bine flaconul.   

Pentru că vata lasă scame,ar fi bine să foloseşti dischete de bumbac. Începe demachiereadin interiorul pleoapei spre exterior,prin mişcări de sus în jos.

Info:Dacă ai ochii foarte sensibili,trebuie să foloseşti un demachiant delicat,cu un pH similar lacrimilor tale. Lacrimile au un pH  între 6.9-7.5.

um sa te demachiezi corect-Nu uita de buze!  

Ştiai că vaselina cosmetică,pe lângă faptul că hidratează foarte bine buzele,poate să şi îndepărteze rujul? Acesta este eficientă datorită uleiului care se găseşte în compoziţia ei. Cu degetul,întinde un strat gros de produs pe buze. Aşteaptă aproximativ cinci minute pentru ca pasta să acţioneze. Indicat ar fi să nu foloseşti un tampon de vată (prea pufos) sau un prosop (prea aspru),ci o dischetă demachiantă. Şterge buzele prin mişcări circulare,având grijă să nu întinzi vaselina pe toată faţa. Dacă mai observi urme de ruj,nu insista. Presiunea poate duce la uscarea buzelor.

La final,exfoliază-ţi buzele pentru a elimina orice urmă de culoare rămasă. Poţi utiliza un exfoliant special conceput pentru buze sau poţi să-l prepari chiar la tine acasă. Fă un amestec din zahăr brun şi miere şi întinde pasta pe o periuţă de dinţi. Cu ea,masează-ţi buzele,după care clăteşte cu apă din abundenţă. Aplică un balsam hidratant,pentru ca buzele să se menţină moi şi sănătoase.

Cum sa te demachiezi corect-Insistă pe gât şi decolteu

Pentru demachierea tenului,pune două picături de soluţie pe degete şi întinde lichidul pe faţă prin mişcări circulare. Lasă soluţia să acţioneze pe ten 15 secunde şi nu uita să insişti pe linia părului,sub bărbie,în jurul urechilor,pe gât şi decolteu. Clăteşte cu apă rece din abundenţă,iar la final tamponează cu un prosop din bumbac,alb,astfel încât să poţi vedea dacă faţa s-a curăţat bine.

Idei Click! pentru femei

În locul demachiantului,poţi îndepărata machiajul cu ulei de nucă de cocos.

Nu utiliza pe faţă şerveţele umede special concepute pentru copii,căci acestea nu vor îndepărta aşa cum trebuie produsele cosmetice.

Aplică demachiantul întotdeauna pe tenul uscat,pentru ca machiajul să se dizolve. Pielea umedă împiedică îndepărtarea completă fondului de ten,a rimelului,a fardului de pleoape şi a rujului.

Foloseşte ulei de măsline sau de nucă de cocos în locul vaselinei cosmetice.

În cazul în care tenul tău este gras sau predispus la acnee,poţi să te demachiezi cu şerveţele demachiante.Recente

Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg