Cum să te speli corect pe păr. Reguli pentru un păr sănătos

1 71511 original jpg jpeg

Ceva atât de simplu ca spălatul părului se poate dovedi a nu fi o operaţiune uşor de făcut precum pare. Principala problemă a unor şuviţe terne este cauzată de spălarea lor incorectă, căci curăţarea părului nu înseamnă doar şamponare şi folosirea balsamului, ci este mult mai mult decât atât.

Nu ai nevoie de o multitudine de produse de îngrijire a părului şi de numărate instrumente pentru curăţarea lui. Multe dintre noi nu sunt conştiente că secretul unui păr frumos,îngrijit şi sănătos stă în modul în care este spălat. Şi dacă operaţiunea nu este făcută ca la carte,şuviţele se usucă,iar vârfurile se despică.

De ce e important să-ţi piepteni părul înainte să-l speli

Piaptănă părul înainte de a merge la duş şi nu după ce îl speli. Astfel,te asiguri că nu există şuviţeîncurcate înainte de spălare şi că toate firele se curăţă bine.

Verifică temperatura apei

Este foarte important să te speli pe cap cu apă călduţă. Aşa toţi foliculii de păr se deschid şi murdăria şi reziduurile sunt înlăturate de pe scalp. Acesta este pasul cel mai important în spălarea corectă a părului.

Când trebuie să te speli cu apă rece

Stiliştii spun că este important ca ultima clătire a păruluisă se facă cu apă rece. În felul acesta foliculii de păr se închid,firele nu mai cad,nu se mai rup şi se reduce umezeala din ele,făcând ca şuviţele să fie netede şi strălucitoare.

Şi alegerea şamponului este importantă

Optează pentru un şampon blând şi fără parabeni. După ce ai aplicat cam o linguriţă de şampon pe scalp şi la ceafă,masează uşor pielea capului,insistând foarte mult la rădăcini,mai ales că această zonă este de multe ori neglijată.

Balsamul face părul moale şi fin la atingere

Întrucât hidratează părul,nu uita să foloseşti balsam de fiecare dată când te speli pe cap. Acesta se aplică doar pe lungimea firelor de păr,nu şi pe scalp.

Desfă şuviţele cu degetele,nu cu peria de păr

Acesta este ultimul pas în spălarea corectă a părului. Evită să foloseşti peria pe părul proaspăt spălat,căci este foarte fragil şi se poate rupe cu uşurinţă. În schimb,foloseşte-ţi degetele pentru a descurca părul.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg