Cum să-ţi îngrijeşti pielea la 20, 30 şi 40 de ani

1 72975 original jpg jpeg

Fie că ai 20, 30 sau 40 de ani, greşeala frecventă pe care femeile o fac este că urmează acelaşi regim de îngrijire a pielii, deşi odată cu înaintarea în vârstă, nevoile acesteia se schimbă.

Ce greşeli faci la 20 de ani

Nu foloseşti cremă de protecţie solară.Aceasta nu doar că protejează pielea de efectele nocive ale soarelui,ci şi împiedică apariţia ridurilor şi a liniilor fine.

Nu utilizezi gel de curăţare antibacterian.Mâinile tale ating sute de lucruri în fiecare zi. Şi,de cele mai multe ori,îţi atingi faţa,fapt ce duce la apariţia erupţiilor pe ten. Poartă un astfel de produs cu tine şi asigură-te că pe lângă mâini este dezinfectat şi telefonul mobil.  

Crezi că dacă aplici pastă de dinţi pe coşuri,soluţia funcţionează ca atunci când îţi apărea un astfel de semn pe faţă în adolescenţă. Acneea adultă poate fi chiar mai severă decât acneea de care ai suferit când erai adolescentă. Prin urmare,evită să apelezi la astfel de căi de atac şi consultă dermatologul. Doar el îţi poate prescrie un tratament care să dea rezultate.

Ce greşeli faci la 30 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă,trebuie să acorzi o mai mare atenţie pielii. Asigură-te că foloseşti produse adecvate vârstei şi că urmezi o rutină de îngrijire a pielii.

Dormi fără să te demachiezi.Acest obicei poate duce la înfundarea porilor şi apariţia acneei. Prin urmare,indiferent de cât de obosită eşti,demachiază-te înainte de a merge la culcare.

Nu exfoliezi pielea suficient sau o supra-exfoliezi.Recurge la acest ritual o dată pe săptămână,şi nu uita să hidratezi pielea,înainte de a merge la culcare. La 30 de ani,aceasta tinde să se usuce foarte tare şi tonul ei să devină neuniform.

În plus,la această vârstă,vei vedea că pielea începe să-şi piardă elasticitatea. De aceea,indicat este să urmezi tratamente faciale regulate şi de curăţare a tenului.

Ce greşeli faci la 40 de ani

Nu foloseşti produse care să hrănească în profunzime pielea.Pentru că aceasta se usucă foarte mult la această vârstă din cauza schimbărilor hormonale,care pregătesc organismul de menopauză,este important să foloseşti produse care să o hrănească intens.

La 40 de ani,multe femei se stresează din cauza ridurilor,liniilor fine şi a petelor,utilizând diferite produse de piele cu intenţia de a le ascunde,fără să realizeze că aceastea ar accentua şi mai multe neplăcerile. Când foloseşti prea multe produse de frumusete,pot apărea inflamaţii sau roşeaţă.

Nu acorzi atenţie stratului de piele subţire,delicat de sub ochi.Asigură-te că-i acorzi acestuia o atenţie suplimentară. Recomandat este să aplici un produs special pentru această zonă a feţei.

Nu dormi suficient.Pe măsură ce îmbătrânim,foarte multe femei se luptă cu insomnia. Lipsa somunului are efecte negative asupra pielii.Recente

Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg