Cum să treci peste un eşec

1 71073 original jpg jpeg

Nereuşita este dureroasă, indiferent dacă este vorba de una profesională sau în dragoste. Dar, la fel de adevărat, este o experienţă din care înveţi şi care se poate transforma într-un pas înainte, spre succes.

Să treci mai departe peste un eşec înseamnă,în primul rând,să poţi să o iei de la început. Mai întâi,trebuie să conştientizezi cât de mult te afectează şi dacă te-ar putea copleşi. Dacă eşti conştient de dezamăgirea ta şi accepţi greşelile,vei putea să mergi mai departe. Optimismul te va ajuta să alcătuieşti un plan să o iei de la capăt cu curaj. Şi nu uita,scopul principal este să evoluezi,pentru că orice eşec este şansa de a deveni mai puternic şi mai înţelept.

Urmăreşte-ţi emoţiile

Când treci printr-un eşec te poţi confrunta cu sentimente ca dezamăgirea,autoincriminarea şi disperarea. Dacă rămâi în stadiul acesta de emoţii negative,vor urma şi efectele nefaste asupra sănătăţii (dureri de cap,insomnii sau chiar probleme cu inima),relaţiilor cu cei din jur şi viitorului tău. Denumeşte emoţiile:fii furios,trist,temător ori ruşinat. Asta te va ajuta să lucrezi cu ele,fără a te răzbuna pe tine sau pe cei din jur.

Acceptă ce s-a întâmplat

După ce primul şoc al dezamăgirii a trecut,acceptă ce s-a întâmplat. Va fi mai greu să mergi mai departe dacă te autoînvinovăţeşti sau îi blamezi pe alţii ori,mai rău,dacă te prefaci că eşecul nu contează sau nici măcar nu s-a întâmplat în realitate. Nu-ţi fie frică să conştientizezi nereuşita. Gândeşte-te la ce consecinţe are respectivul eşec. De exemplu,dacă ai fost dezamăgit,e foarte posibil ca în viitorul apropiat să eviţi să ieşi în oraş la întâlniri cu persoane de sex opus,de frica unei respingeri sau a unui alt eşec sentimental. Dar astfel,pierzi distracţia şi o întâlnire care ar putea să ducă la o lungă şi frumoasă poveste de dragoste.Recente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg