Cum sună ultima piesă înregistrată de Elvis Presley 🎼

Elvis Presley a lăsat lumii o colecție de muzică incredibilă de-a lungul carierei, motiv pentru care a fost supranumit Regele Rock’n’Roll-ului. Hituri ca „Blue Suede Shoes‟ și „Jailhouse Rock‟ au rămas în mintea melomanilor și au devenit piese clasice încă de la lansare. Cu puţin timp înainte de a muri, artistul a înregistrat ultima sa piesă, „Way Down‟, inclusă pe albumul „Moody Blue”.

elvis presley jpeg

Legendarul artist Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, la 42 de ani. A fost găsit inconștient în casa sa, iar ulterior s-a stabilit că decedat din cauza unei presupuse dependențe de medicamente eliberate pe bază de rețetă. Cu doar două luni înainte de a pleca dintre noi, Presley și-a lansat ultimul album, „Moody Blue”. După moartea lui, albumul a urcat pe locul 3 în topuri. Una dintre piese, „Way Down‟, a fost şi ultima pe care a înregistrat-o vreodată. Ce planuri îşi făcea artistul după acea piesă şi după lansarea albumului?

„Way Down‟ n-a fost creaţia lui Elvis

Înregistrată de Elvis chiar în casa lui, Graceland, piesa „Way Down‟ a fost ultima care a ajuns în topuri, mai precis pe locul 18 în topurile pop. Ascultătorii au fost cuceriţi de versurile romantice. Mulți fani au spus că este o melodie de dragoste plăcută, memorabilă.

„Way Down” a fost scrisă de compozitorul Layng Martine Jr. În 2016, el a vorbit despre scrierea piesei. A spus că a transmis un demo al piese „Way Down” unui editor de muzică ceea ce l-a determinat pe Presley să înregistreze piesa. „Am intrat pe ușa de la Creative Workshop și am recunoscut începutul cântecului meu. Deodată, Elvis a început să cânte, iar mi-am zis că este imposibil”, și-a amintit Martine.

Regele Rock’n’Roll plănuia să ia o pauză

În afara carierei lui muzicale de succes, Elvis îşi făcea planuri legate de viaţa personală. După lansarea albumului „Moody Blue”, care includea single-ul „Way Down”, Presley a murit în urma unui atac de cord cauzat cel mai probabil de o dependență de medicamente. În anul 2016, frizerul și prietenul său Larry Geller a vorbit despre dorința lui Presley de a face o schimbare în viața lui: „Presley urma să renunțe la scenă timp de un an, să oprească totul și să se retragă în Hawaii unde voia să înotăm în fiecare zi și să jucăm fotbal. Este o lecție pentru noi toți. Nu așteptați! Faceți schimbări când trebuie făcute!”, a spus Geller.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg