Cele mai ciudate combinaţii alimentare. Sendvişul adorat de Elvis atingea 8.000 de calorii

1 shutterstock 128640137 jpg jpeg

În căutarea unor gusturi deosebite, bucătarii inventivi au combinat tot soiul de ingrediente. Unele amestecuri au fost pe cât de savuroase, pe atât de nesănătoase sau chiar periculoase.

O mulţime de combinaţii de alimente nu ar fi trebuit să existe vreodată din cauza problemelor de sănătate pe care le pot crea. Pot conduce la boli serioase cardiovasculare, diabet, indigestie, balonare, flatulenţă. O astfel de combinaţie nerecomandată este cea de cartofi prăjiţi şi sos de curry. În Marea Britanie, magazinele de tipul fish and chips au introdus această combinaţie care poate să provoace indigestie, mai ales dacă este consumată după bere sau odată cu aceasta.

Bacon, unt de arahide şi gem. Sendvişul preferat de Elvis, total nesănătos 

Odată cu trecerea anilor, Regele Rock 'n' Roll-ului, Elvis Presley, s-a extins îngrăşat foarte mult. Una dintre cauze a fost cu siguranţă sendvişul lui preferat care îi aducea un plus de 8.000 de calorii. Sandviciul numit Fool’s Gold Loaf a fost realizat prima oară la un restaurant din Colorado, SUA. Este făcut dintr-o baghetă unsă cu unt, coaptă în cuptor şi tăiată în jumătate care se umple din belşug cu bacon prăjit, unt de arahide şi gem de struguri sau zmeură. Se consumau chiar şi câte 500 g de bacon, un borcan de gem şi unt de arahide la un singur sendviş.

Citeşte şi: 7 reţete de burgeri apetisanţi, pe care îi poţi face acasă. Atenţie, se termină rapid şi dau dependenţă!

Într-o noapte, Elvis era cu doi amici în Memphis când i s-a făcut pofta de acest sandvici. Şi-a anunţat venirea la restaurantul din Denver, a chemat pilotul şi a zburat acolo. A fost întâmpinat chiar la aeroport cu sendvişuri şi şampanie. În 1976, sendvişul costa aproape 50 de dolari.

Melcii cu unt de usturoi

La prima vedere, melcii n-ar fi tocmai potriviţi pentru o masă hrănitoare. Bucătăria franceză a căutat să facă din aceştia un preparat gustos. Cum nu aveau gust, s-a turnat peste ei unt de usturoi. Untul de usturoi este bogat şi se adaugă la multe feluri de mâncare. Din păcate, combinaţia nu este pe gustul tuturor. Mulţi sunt de părere că este doar unt de usturoi cu un fel de bulgăre cauciucat şi lipicios.

Citeşte şi: Caracatiţă vie şi brânză cu larve: cele mai ciudate mâncăruri din lume

Fabada spaniolă

Pentru a combate iernile reci şi umede de pe coasta de nord a Spaniei, în Asturia, localnicii au inventat un fel de mâncare consistent numit Fabada Asturiana, care s-a preparat apoi în mai multe regiuni din Spania. Este o combinaţie de fasole boabe, şuncă, sângerete, costiţă, cârnaţi, ceapă, usturoi şi condimente. Problema este că această combinaţie are repercusiuni aproape imediate. Metanul, un produs secundar inevitabil al preparatului este un gaz inflamabil. Poate nu întâmplător, fumatul a fost interzis în barurile şi restauratele din Spania încă din anul 2011.

FOTO: Shutterstock