De ce a „dispărut“ Lauryn Hill, solista Fugees. „Lucrez cu normă întreagă la traumele care au venit odată cu faima“

1 profimedia 0098262682 jpg jpeg

Lauryn Hill este o voce inconfundabilă a anilor ʼ90, iar hiturile interpretate de ea, printre care „Killing Me Softly“, Fu-Gee-La“ şi „Ready or Not“ sunt ascultate şi azi. După ce a cunoscut succesul cu trupa Fugees, s-a lansat în cariera solo şi a lansat un singur album. Succesul s-a stins, artista a dispărut din vizorul publicului şi chiar a făcut închisoare.

În 1998, a lansat albumul solo „The Miseducation of Lauryn Hill“, care avea să ajungă pe locul 10 în topul celor mai bune 500 de albume din toate timpurile, realizat de celebra revistă „Rolling Stone“. Mai mult, a influenţat o generaţie întreagă de muzicieni, de la Rihanna la Drake şi Cardi B. La începutul anilor 2000, însă, Lauryn Hill (45 de ani) a lăsat în urmă faima şi industria muzicală. 

După lansarea albumului „The Miseducation of Lauryn Hill“, unii dintre colaboratorii cântăreţei i-au intentat un proces susţinând că nu i-a creditat în mod corespunzător pentru contribuţiile lor pe album. Acest litigiu a fost soluţionat în afara instanţei de judecată, trei ani mai târziu, în condiţii nedezvăluite.

În 2012, însă, cântăreaţa a fost acuzată de fraudă fiscală. Iar toată lumea ştie că de Mafie şi de Fiscul american nu te poţi ascunde.

Pentru această infracţiune, ea a făcut trei luni de închisoare. Apoi a dispărut aproape complet din lumina reflectoarelor, iar astăzi susţine doar ocazional concerte.

„Atunci când un artist face ceva bine, un lucru care îi bucură pe oameni, ei îşi doresc asta mereu şi mereu. Însă o persoană nu poate fi la înălţime tot timpul, viaţa reală e cu suişuri şi coborâşuri, trebuie să existe un echilibru. Ei bine, fanii nu înţeleg asta şi nu acceptă asta de la o celebritate. Eu am avut parte de foarte multă nedreptate, publicul a fost dur cu mine. În cariera mea m-am confruntat cu multă invidie. Iar acest lucru te frustrează, te epuizează, nu mai poţi crea muzică. E ceva ce publicul nu a înţeles“, a declarat artista într-un interviu recent pentru „Rolling Stone“.

„Când eşti expus unui astfel de tratament, trebuie să găseşti motive să continui. Adulaţia fanilor are şi o parte urâtă, agresivă. Poţi accepta acest tip de abuz, aşa cum am făcut eu ani de zile. Sau poţi spune: «Nu, la dracuʼ!»“, a adăugat ea.

„Dacă m-aş putea întoarce în timp, la 22 de ani, aş schimba unele lucruri. Aş respinge manipularea şi presiunea la care am fost supusă, aş conştientiza pericolele care vin odată cu faima, aş îndepărta din jurul meu oamenii nocivi mai repede decât am făcut-o“, a mărturisit Lauryn Hill.

„Continui să cânt şi să am concerte, dar, în acelaşi timp, lucrez cu normă întreagă la traumele care au venit odată cu faima şi care mi-au marcat viaţa şi familia. Compensăm acum pentru lucrurile pe care nu le-am făcut la vremea lor ani de zile. Dacă a fi superstar înseamnă a trăi o viaţă reprimată, în care oamenii vor lucra cu tine doar dacă pot obţine un profit, doar dacă pot manipula şi controla, atunci eu nu mă abonez la asta“, a încheiat vedeta.

FOTO PofimediaRecente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg