De ce l-a bătut Charlie Watts pe Mick Jagger: „Tu eşti cântăreţul meu, nu eu sunt toboşarul tău!“

5 profimedia 0017608339 jpg jpeg

The Rolling Stones este una dintre cele mai longevive trupe rock din lume, cu o carieră de aproape şase decenii, dar, de-a lungul timpului, au existat câteva episoade în care formaţia a fost la un pas să se destrame. Unul dintre momentele tensionate i-a avut în prim-plan pe solistul Mick Jagger şi pe bateristul Charlie Watts, care a încetat din viaţă pe 24 august 2021.

"Sex, drugs and rockʼnʼroll" a fost motto-ul trupei The Rolling Stones, chiar dacă unii membri au luat din el ceea ce i-a tentat mai mult. Mick Jagger a fost cuceritorul care a avut relaţii cu sute de femei, Keith Richards a consumat atât de multe droguri încât mulţi se miră că este încă în viaţă, iar Charlie Watts a fost întotdeauna acel membru rezervat al trupei, interesat doar de muzică, nu de imagine sau scandaluri.

Totuşi, a existat un incident în care a fost implicat, în 1984, când viitorul trupei era pus sub semnul întrebării iar neînţelegerile dintre artiştii britanici erau atât de mari, încât aceştia nu ştiau dacă voiau să mai continue în acea formulă.

Citeşte şi

„Mick Jagger, cu 30 de iubite, Charlie Watts, cu niciuna”. Toboşarul Rolling Stones, fidel unei singure femei timp de 57 de ani

Keith Richards, chitaristul Rolling Stones: „M-am drogat atât de mult în viaţa mea, încât au renunţat drogurile la mine, nu eu la ele“

În 1984, rockerii nu se mai înţelegeau deloc, dar au stabilit o întâlnire la Amsterdam pentru a pune cărţile pe masă şi pentru a decide viitorul trupei. Deşi se certau des, Mick şi Keith au decis să iasă şi să bea ceva împreună. S-au întors la hotel în jurul orei cinci dimineaţa. Exact atunci, Mick s-a gândit să-l cheme şi pe Charlie la o discuţie, aşa că a sunat în camera acestuia şi a întrebat: „Unde e toboşarul meu?”.

Episodul a fost descris în cartea biografică a chitaristului Keith Richards, care îşi aminea: „Douăzeci de minute mai târziu, s-a auzit o bătaie în uşă. Era Charlie Watts, îmbrăcat impecabil, într-un costum marca Savile Row, bărbierit şi parfumat. Îi simţeai parfumul prin uşă.

A intrat, nici nu s-a uitat la mine, s-a dus direct la Mick, l-a luat de gât şi i-a spus: "Niciodată să nu mă mai numeşti toboşarul tău! Tu eşti cântăreţul meu, nu eu sunt toboşarul tău!“. Apoi i-a tras un pumn în figură.

Partea hilară abia acum urmează, potrivit biografiei "Life", a lui Keth Richards. 

„În momentul în care Charlie i-a tras un pumn în faţă, Mick era atât de beat încât a alunecat pe un platou cu somon afumat şi a ajuns lângă fereastră, la un pas să cadă în canalul de sub geam. Mi-am dat seama că îi împrumutasem sacoul meu de la nuntă şi nu puteam să pierd sacoul cu care eram îmbrăcat când m-am însurat. M-am repezit spre el şi l-am apucat în ultima clipă înainte să cadă pe geam, în apă“, povestea chitaristul Rolling Stones.

Lui Charlie Watts i-a luat ceva timp să se calmeze după acest episod.„ L-am luat pe Charlie şi l-am dus înapoi în camera lui. Am crezut că a fost o răbufnire şi că totul s-a terminat. Peste 12 ore îmi zicea că vine în camera lui Mick şi-l bate din nou“, potrivit biografiei lui Keth Richards.

Episodul nu s-a repetat şi, cumva, membrii Rolling Stones au trecut peste momentele dificile şi au rămas una dintre cele mai longevive trupe rock din toate timpurile. Până la moartea lui Charlie Watts…

FOTO ProfimediaRecente

WhatsApp Image 2023 06 09 at 15 00 39 jpeg
comunicat 1920x1080 png
Șeica Moza foto  Shutterstock jpg
Barbarella jpeg
WhatsApp Image 2023 06 02 at 00 58 51 jpeg
Bebe Rexha se lupta cu kilogramele in plus Sursa foto shutterstock 2271496475 jpg
Afis LineUp FULL  cu Parteneri  16p9 1920x1080px NVS  Digital RE 8iun png
Arnold Schwarzenegger foto  Shutterstock jpg
Kate Middleton foto  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg