De ce l-a bătut Charlie Watts pe Mick Jagger: „Tu eşti cântăreţul meu, nu eu sunt toboşarul tău!“

5 profimedia 0017608339 jpg jpeg

The Rolling Stones este una dintre cele mai longevive trupe rock din lume, cu o carieră de aproape şase decenii, dar, de-a lungul timpului, au existat câteva episoade în care formaţia a fost la un pas să se destrame. Unul dintre momentele tensionate i-a avut în prim-plan pe solistul Mick Jagger şi pe bateristul Charlie Watts, care a încetat din viaţă pe 24 august 2021.

"Sex, drugs and rockʼnʼroll" a fost motto-ul trupei The Rolling Stones, chiar dacă unii membri au luat din el ceea ce i-a tentat mai mult. Mick Jagger a fost cuceritorul care a avut relaţii cu sute de femei, Keith Richards a consumat atât de multe droguri încât mulţi se miră că este încă în viaţă, iar Charlie Watts a fost întotdeauna acel membru rezervat al trupei, interesat doar de muzică, nu de imagine sau scandaluri.

Totuşi, a existat un incident în care a fost implicat, în 1984, când viitorul trupei era pus sub semnul întrebării iar neînţelegerile dintre artiştii britanici erau atât de mari, încât aceştia nu ştiau dacă voiau să mai continue în acea formulă.

Citeşte şi

„Mick Jagger, cu 30 de iubite, Charlie Watts, cu niciuna”. Toboşarul Rolling Stones, fidel unei singure femei timp de 57 de ani

Keith Richards, chitaristul Rolling Stones: „M-am drogat atât de mult în viaţa mea, încât au renunţat drogurile la mine, nu eu la ele“

În 1984, rockerii nu se mai înţelegeau deloc, dar au stabilit o întâlnire la Amsterdam pentru a pune cărţile pe masă şi pentru a decide viitorul trupei. Deşi se certau des, Mick şi Keith au decis să iasă şi să bea ceva împreună. S-au întors la hotel în jurul orei cinci dimineaţa. Exact atunci, Mick s-a gândit să-l cheme şi pe Charlie la o discuţie, aşa că a sunat în camera acestuia şi a întrebat: „Unde e toboşarul meu?”.

Episodul a fost descris în cartea biografică a chitaristului Keith Richards, care îşi aminea: „Douăzeci de minute mai târziu, s-a auzit o bătaie în uşă. Era Charlie Watts, îmbrăcat impecabil, într-un costum marca Savile Row, bărbierit şi parfumat. Îi simţeai parfumul prin uşă.

A intrat, nici nu s-a uitat la mine, s-a dus direct la Mick, l-a luat de gât şi i-a spus: "Niciodată să nu mă mai numeşti toboşarul tău! Tu eşti cântăreţul meu, nu eu sunt toboşarul tău!“. Apoi i-a tras un pumn în figură.

Partea hilară abia acum urmează, potrivit biografiei "Life", a lui Keth Richards. 

„În momentul în care Charlie i-a tras un pumn în faţă, Mick era atât de beat încât a alunecat pe un platou cu somon afumat şi a ajuns lângă fereastră, la un pas să cadă în canalul de sub geam. Mi-am dat seama că îi împrumutasem sacoul meu de la nuntă şi nu puteam să pierd sacoul cu care eram îmbrăcat când m-am însurat. M-am repezit spre el şi l-am apucat în ultima clipă înainte să cadă pe geam, în apă“, povestea chitaristul Rolling Stones.

Lui Charlie Watts i-a luat ceva timp să se calmeze după acest episod.„ L-am luat pe Charlie şi l-am dus înapoi în camera lui. Am crezut că a fost o răbufnire şi că totul s-a terminat. Peste 12 ore îmi zicea că vine în camera lui Mick şi-l bate din nou“, potrivit biografiei lui Keth Richards.

Episodul nu s-a repetat şi, cumva, membrii Rolling Stones au trecut peste momentele dificile şi au rămas una dintre cele mai longevive trupe rock din toate timpurile. Până la moartea lui Charlie Watts…

FOTO ProfimediaRecente

Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg