De ce nu şi-au dorit regizorii hollywoodieni ca Salma Hayek să apară în filmele lor. Nu avea legătură cu formele sale voluptuoase

1 hayek banderas jpg jpeg

Născută în Mexic, Salma Hayek şi-a început cariera în telenovela „Teresa‟, jucând apoi în El Callejón de los Milagros. În 1990, s-a mutat la Hollywood şi a devenit prima actriţa mexicană nominalizată la Premiul Oscar. Astăzi se bucură de un succes răsunător în industria cinematografică, însă începuturile ei la Hollywood au fost dificile. Mai ales că, iniţial, regizorii importanţi nu o doreau în producţiile lor.

Salma Hayek este considerată un reper în industria de film. Asta pentru că a jucat în multe filme memorabile, precum: „Foold Rush In (1997)‟, „Breaking Up (1997)‟,„Frida (2002)‟, „Ugly Betty (2006) sau „Beatriz At Dinner (2018)‟. Astăzi, Salma este una dintre cele mai bogate actriţe din lume, însă începuturile ei în această industrie nu au fost uşoare. Ea a fost descurajată de mulţi oameni care nu credeau în talentul ei, în special de marii regizori de la Hollywood, care o criticau adesea. De ce se întâmpla asta?

Citeşte şi: FOTO De ce nu reuşeşte Salma Hayek să slăbească? „Întotdeauna am fost la limita de-a fi numită dolofană”

Salma Hayek şi Antonio Banderas, discreditaţi pentru accentul lor

După ani de zile de la debutul ei, Salma Hayek şi-a făcut curaj şi a vorbit despre lucrul care a împiedicat-o la început, atât pe ea, cât şi pe Antonio Banderas (născut în Spania), să evolueze.

stanga
dreapta
2 antonio banderas salma hayek jpg jpeg

Este vorba despre accentul lor, care făcea dificilă tranziţia către un public vorbitor de limbă engleză: „Totul a fost atât de bizar, atât pentru mine, cât şi pentru Antonio, noi ne-am luptat cu adevărat din cauza accentelor noastre‟, a spus Hayek, pentru Yahoo Entertainment.

„Mi-au spus că parcursul meu de la Hollywood se va termina după vârsta de 30 de ani. Mi-au spus că un mexican nu va reuşi niciodată să aibă succes, pentru că, la vremea respectivă, era imposibil ca un mexican să aibă un rol principal la Hollywood‟, a spus aceasta, potrivit Daily Mail.

Din fericire, pe parcursul timpului, lucrurile s-au schimbat, iar oamenii au văzut potenţialul pe care cei doi actori îl au. Coincidenţa a făcut ca în anul 2011, atât Antonio Banderas, cât şi Salma Hayek să fie aleşi ca voci principale din filmul „Puss în Boots‟ tocmai pentru accentul lor special:

„Nimeni nu a vrut să ne angajeze la început, din cauza accentelor noastre. Şi în acest caz (în Puss în Boots), ne-au angajat tocmai datorită vocilor noastre, datorită accentelor noastre speciale‟, a adăugat Hayek. „A fost atât de uimitoare această pisică, şi era atât de Antonio...‟, a spus actriţa despre performanţa lui Banderas, în film.

Citeşte şi: Secretele mariajului actriţei Salma Hayek. Motivul pentru care ascunde modul în care şi-a cunoscut soţul

Filmul „Puss in Boots (2011)‟ s-a bucurat de mare succes. Încasările lui au fost de peste 150 de milioane de dolari în SUA şi de peste 560 de milioane de dolari în întreaga lume. A fost nominalizat, de asemenea, pentru cel mai bun film de animaţie, la Oscar.

Sursă foto: Pinterest / Sursă video: Youtube