De ce să foloseşti fond de ten?

1 70100 original jpg jpeg

Cu siguranţă, ai admirat şi ai invidiat tenul de catifea al vedetelor tale preferate şi ai visat să afli secretul frumuseţii lor. Nu este nimic miraculos, este un banal fond de ten, care te ajută să maschezi vârsta şi micile imperfecţiuni.

Tenul tău are nevoie de îngrijire şi protecţie împotriva facto­rilor nocivi din atmosferă (praf,radicali liberi,vânt),împotri­va variaţiilor de temperatură,a razelor ultraviolete,la fel de dăunătoare şi vara,şi iarna. Şi,nu în ultimul rând,tenul tău are nevoie de un machiaj fin,suplu,natural. Ei bine,toate acestea le poţi avea folosind cu pricepere fondul de ten.

Când am nevoie de el?

În fiecare zi,fondul de ten îţi oferă protecţie,hidratare,în­treţinere,prospeţime,rezistenţă şi o nivelare estetică a tenului. Unii îl consideră un truc de acoperit imperfecţiunile,însă el este în primul rând sănătos pentru tenul tău,dacă ştii cum să-l foloseşti. Nu uita de cei trei paşi esenţiali în îngrijirea tenului – curăţare,toni­fiere,hidratare – care trebuie urmaţi atât dimineaţa,cât şi seara. Nu te culca niciodată fără să îndepărtezi machiajul de peste zi!

Cum îl aleg pe cel mai bun?

Ca să faci o alegere inspirată,trebuie să ţii cont de

-nuanţa tenului

-vârsta ta

-tipul tău de piele

Testează fondul de ten pe încheietura mâinii pentru a afla ce nuanţă ţi se potriveşte. Fondul de ten trebuie să se potrivească şi cu tipul tenului tău (normal,gras sau uscat) şi trebuie să aibă neapărat factor de protecţie solară (cel puţin SPF 15),chiar şi în timpul iernii. Vei preveni astfel îmbătrânirea prematură a pielii,cauzată de razele solare.

Trucuri

-surplusul de fond de ten se poate îndepărta cu un şerveţel;

-alege iarna un fond de ten în­tr‑o nuanţă mai deschisă şi o tex­tură cât mai cre­moasă;

-dacă fon­dul de ten es­te destinat tenului gras sau mixt nu se aplică şi pe pleoape. Pen­tru acestea tre­buie să foloseşti un baton corec­tor emolient;

-apa termală,pulverizată foar­te fin pe faţă,îm­prospătează şi fi­xează machiajul,ajutând şi la hi­dratarea tenului.În acelaşi timp,oferă şi un as­pect natural.

Fondul de ten potrivit pentru tipul tău de piele

Ten normal-Tenul normal este fin,hidratat,lipsit de imperfecţiuni. De aceea,poţi alege orice fond de ten destinat pielii normale.

Ten gras-Alege un fond de ten care nu conţine ulei! Potrivite sunt cele spumă,care conferă un as­pect uniform şi suplu tenului,fără a încărca în­să inutil porii.

Ten uscat-Tenul uscat are nevoie de hi­dratare. De aceea,alege un fond de ten cu o textură cremoasă. Evită fondul sub formă de pudră,deoarece pu­ne în evidenţă faptul că tenul este deshidratat!

Ten mixt-Optează pentru un fond de ten care are o textură uşoară,fină,un indi­ce mare de hidratare,dar şi putere mare de acoperire şi capacitate de matifie­re,de absorbţie a grăsimilor!Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg