De ce să foloseşti săpunul natural?

1 62574 original jpg jpeg

Cu toţii încercăm să minimizăm cantitatea de toxine care ne intră în corp. Mâncăm mai sănătos, bem apă purificată, realizăm chiar şi programe de detoxifere. Ceea ce însă puţini oameni conştientizează este cantitatea de toxine pe care o absorbim prin piele.

Săpunul,unul dintre cele mai folosite produse pe parcursul unei zile conţine numeroase chimicale suspecte,vopseluri,arome,substanţe despre care nici nu ştim că ar trebui să ne ferim.

Din ce este făcut un săpun natural

La fel ca şi în cazul alimentelor,atunci când achiziţionăm produse cosmetice trebuie să ştim să citim etichetele. Asiguraţi-vă că ingredientele sunt 100% naturale şi vin din surse naturale. Cele mai obişnuite ingrediente dintr-un săpun natural sunt:uleiul de cocos,de măsline,avocado,shea,laptele de capră şi cocos,uleiurile esenţiale,untul de shea african plus multe plante medicinale:muşeţel,lavandă,gălbenele.

„Multe persoane au pielea sensibilă şi nu reacţionează deloc bine la săpunurile din comerţ. Cu ajutorul unui săpun natural poţi reduce şi chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredientii chimici iritanţi. Săpunurile naturale au ingredinete care nu au fost produse cu ajutorul ierbicidelor,fertilizatorilor chimici sau pesticidelor,multe dintre acestea recunoscute că fiind cancerigene”,explică Mihaela Jarai,fondatorul Alma Natural.

Majoritatea săpunurilor comerciale au scos toate elementele bune din procesul de producţie şi au înlocuit aceste ingrediente cu agenţi spumanti artifiali,coloranţi şi chimicale puternice. Astfel de produse,care mai degrabă ar trebui numite detergenţi sunt rele nu doar pentru piele,dar şi pentru mediu.

„Săpunurile antibacteriene conţin de multe ori triclosan,un chimical toxic recunoscut drept cancerigen. Utilizarea frecvenţa a unor astfel de produse va avea că rezultat depozitarea acestor toxine în grăsimea din corp sau chiar în creier,iar acumularea acestora în organism conduce cu siguranţă la boli”,adaugă Mihaela Jarai.

Atunci când alegeţi săpunul uitaţi-va cu atenţie să nu conţină coloranţi artificiali şi parfum,pentru că acestea sunt chimicale sintetice. Dacă vreţi un miros plăcut puteţi cumpăra săpunuri pe bază de coloranţi şi uleiuri esenţiale naturale. Un alt ingredient pe care ar trebui să-l căutaţi în săpunurile naturale este bentonitul,folosit pentru a creşte clăbucul şi recunoscut pentru proprietăţile detoxifiante,deoarece se leagă de toxine şi le scoate din corp.Recente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg