De ce să foloseşti săpunul natural?

1 62574 original jpg jpeg

Cu toţii încercăm să minimizăm cantitatea de toxine care ne intră în corp. Mâncăm mai sănătos, bem apă purificată, realizăm chiar şi programe de detoxifere. Ceea ce însă puţini oameni conştientizează este cantitatea de toxine pe care o absorbim prin piele.

Săpunul,unul dintre cele mai folosite produse pe parcursul unei zile conţine numeroase chimicale suspecte,vopseluri,arome,substanţe despre care nici nu ştim că ar trebui să ne ferim.

Din ce este făcut un săpun natural

La fel ca şi în cazul alimentelor,atunci când achiziţionăm produse cosmetice trebuie să ştim să citim etichetele. Asiguraţi-vă că ingredientele sunt 100% naturale şi vin din surse naturale. Cele mai obişnuite ingrediente dintr-un săpun natural sunt:uleiul de cocos,de măsline,avocado,shea,laptele de capră şi cocos,uleiurile esenţiale,untul de shea african plus multe plante medicinale:muşeţel,lavandă,gălbenele.

„Multe persoane au pielea sensibilă şi nu reacţionează deloc bine la săpunurile din comerţ. Cu ajutorul unui săpun natural poţi reduce şi chiar preveni o multitudine de probleme ale pielii cauzate de ingredientii chimici iritanţi. Săpunurile naturale au ingredinete care nu au fost produse cu ajutorul ierbicidelor,fertilizatorilor chimici sau pesticidelor,multe dintre acestea recunoscute că fiind cancerigene”,explică Mihaela Jarai,fondatorul Alma Natural.

Majoritatea săpunurilor comerciale au scos toate elementele bune din procesul de producţie şi au înlocuit aceste ingrediente cu agenţi spumanti artifiali,coloranţi şi chimicale puternice. Astfel de produse,care mai degrabă ar trebui numite detergenţi sunt rele nu doar pentru piele,dar şi pentru mediu.

„Săpunurile antibacteriene conţin de multe ori triclosan,un chimical toxic recunoscut drept cancerigen. Utilizarea frecvenţa a unor astfel de produse va avea că rezultat depozitarea acestor toxine în grăsimea din corp sau chiar în creier,iar acumularea acestora în organism conduce cu siguranţă la boli”,adaugă Mihaela Jarai.

Atunci când alegeţi săpunul uitaţi-va cu atenţie să nu conţină coloranţi artificiali şi parfum,pentru că acestea sunt chimicale sintetice. Dacă vreţi un miros plăcut puteţi cumpăra săpunuri pe bază de coloranţi şi uleiuri esenţiale naturale. Un alt ingredient pe care ar trebui să-l căutaţi în săpunurile naturale este bentonitul,folosit pentru a creşte clăbucul şi recunoscut pentru proprietăţile detoxifiante,deoarece se leagă de toxine şi le scoate din corp.



Recente

3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg
Rihanna (1) jpg
ketchup  foto   Shutterstock jpg