De ce te dor picioarele. Cauze şi remedii

1 67321 original jpg jpeg

Aproximativ 40% din oamenii de pe mapamond se plâng de durerile de picioarele. Ce poţi face pentru a uşura disconfortul? În primul rând, să afli care este motivul din spatele acestor dureri şi să ţii cont de nişte recomndări pentru a ocoli durerea.

„Pantofii greşiţi,luxaţiile repetitive şi procesele de îmbătrânire naturale pot contribui la apariţia durerilor picioarelor“,spune Christina lung,medic la Wake Forest Baptist Medical Center din Winston-Salem,SUA.

Fasciita plantară

Se numără printre cele mai frecvente cauze ale apariţiei durerilorde picioare. „Fascita plantară este ţesutul care rulează pe arcul piciorului,conectând degetele de la picioare cu călcâiul“,spune Irene Loi,medic la Langone Medical Center din New York City. Ea ajută piciorul să absoarbă şocul,dar presiunea repetată de la mersul pe jos poate provoca inflamaţii. Durerea este de obicei foarte intesă dimineaţa şi după ce stai foarte mult în picioare.

Ce poţi să faci:Pentru a uşura durerea,poţi să iei un antiinflamator,cum este ibuprofenul,şi să pui gheaţă pe zona afectată. Mai mult,trebuie să înlocuieşti pantofii cel puţin la fiecare 6 luni sau 4 luni,dacă obişnuieşti să mergi foarte mult pe jos.

Durere de călcâi

De-a lungul unei vieţi,picioarelenoastre parcurg mai bine 100.000 de kilometri. Deci nu e de mirare că la un moment dat te confrunţi cu durere de călcâi.

Ce poţi să faci:odihna,gheaţa si medicamentele antiinflamatorii pot potoli temporar durerea. Înlocuieşte încălţăminetea cu tocuri cu o pereche de pantofi cu talpă joasă. De folos este şi mersul pe o suprafaţă moale,cum este iarba. Evită activităţile de mare impact,cum este alergatul.

Tendinita ahileană

Cel mai mare tendon din corp,tendonul lui Ahile conectează gamba cu osul călcâiului. Tendinita ahileană apare din cauza suprasolicitării de activităţi,cum sunt mersul pe jos şi alergatul.

Ce poţi să faci:Întinderile cu un prosop pot fi de folos,pentru a întinde şi consolida tendonul. Dacă durerea persistă mai mult de câteva săptămâni,mergi la medic.Recente

 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg