De ce trebuie să adaugi zahăr în şampon când te speli pe cap

1 73452 original jpg jpeg

Atunci când pielea capului este uscată şi te confrunţi cu mâncărimi, încearcă un remediu recomandat de specialiştii din domeniu: exfolierea scalpului cu unul dintre cele mai la-ndemână ingrediente din bucătărie - zahărul.

Zahărul va exfolia pielea capului şi se va dizolva,fără să lase urme. Dar,este într-adevăr exfolierea scalpului soluţia? Potrivit dematologului Julie Russak,de la Clinica de Dermatologie Russak din New York,SUA,există mai multe motive care stau în spatele uscării în exces a pielii capului. Printre acestea se numără sensibilitatea la anumite produse de păr,acumularea de sebum,eczemele sau psoriazisul. „Beneficiul exfolierii scalpului este că îndepărtează stratul superior al pielii capului,permiţând scalpului să respire şi să nu se mai irite“,explică medicul dermatolog Julie Russak.

Citeşte şi:Cum să combaţi scalpul gras şi mătreaţa

Zahărul,ingredientul-cheie

Cu toate că zahărul nu este singura modalitate prin care poţi exfolia pielea capului,specialiştii spun că este o opţiune la-ndemâna oricui şi că este un ingredient blând pentru pielea sensibilă a capului. Tot ce trebuie să faci este ca,în timpul spălării părului,să aplici şamponamestecat cu o lingură de zahăr. Fricţionează scalpul prin mişcări circulare şi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

Citeşte şi:5 alimente „sănătoase“,care abundă în zahăr

Deşi există numeroase beneficii ale exfolierii scalpului cu zahăr,specialiştii spun că acest tratament nu trebuie aplicat zi de zi,ci regulat,până când simptomele vor dispărea. Indicat este să exfoliezi pielea iritată a scalpului o dată sau de două ori pe săptămână.

Pe lângă exfolierea regulată o dată sau de două ori pe săptămână,cei cu scalpul foarte uscat trebuie să mai ţină cont de o recomandare a specialiştilor dermatologi:să evite să folosească substanţe chimice dure pe scalp,inclusiv vopsele de păr. Dacă după câteva săptămâni situaţia nu se remediază,mergi la medicul dermatolog pentru un consult amănunţit.Recente

Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg