De ce trebuie să adaugi zahăr în şampon când te speli pe cap

1 73452 original jpg jpeg

Atunci când pielea capului este uscată şi te confrunţi cu mâncărimi, încearcă un remediu recomandat de specialiştii din domeniu: exfolierea scalpului cu unul dintre cele mai la-ndemână ingrediente din bucătărie - zahărul.

Zahărul va exfolia pielea capului şi se va dizolva,fără să lase urme. Dar,este într-adevăr exfolierea scalpului soluţia? Potrivit dematologului Julie Russak,de la Clinica de Dermatologie Russak din New York,SUA,există mai multe motive care stau în spatele uscării în exces a pielii capului. Printre acestea se numără sensibilitatea la anumite produse de păr,acumularea de sebum,eczemele sau psoriazisul. „Beneficiul exfolierii scalpului este că îndepărtează stratul superior al pielii capului,permiţând scalpului să respire şi să nu se mai irite“,explică medicul dermatolog Julie Russak.

Citeşte şi:Cum să combaţi scalpul gras şi mătreaţa

Zahărul,ingredientul-cheie

Cu toate că zahărul nu este singura modalitate prin care poţi exfolia pielea capului,specialiştii spun că este o opţiune la-ndemâna oricui şi că este un ingredient blând pentru pielea sensibilă a capului. Tot ce trebuie să faci este ca,în timpul spălării părului,să aplici şamponamestecat cu o lingură de zahăr. Fricţionează scalpul prin mişcări circulare şi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

Citeşte şi:5 alimente „sănătoase“,care abundă în zahăr

Deşi există numeroase beneficii ale exfolierii scalpului cu zahăr,specialiştii spun că acest tratament nu trebuie aplicat zi de zi,ci regulat,până când simptomele vor dispărea. Indicat este să exfoliezi pielea iritată a scalpului o dată sau de două ori pe săptămână.

Pe lângă exfolierea regulată o dată sau de două ori pe săptămână,cei cu scalpul foarte uscat trebuie să mai ţină cont de o recomandare a specialiştilor dermatologi:să evite să folosească substanţe chimice dure pe scalp,inclusiv vopsele de păr. Dacă după câteva săptămâni situaţia nu se remediază,mergi la medicul dermatolog pentru un consult amănunţit.Recente

1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg