Dieta pentru o piele fină, ca-n reclame

1 71100 original jpg jpeg

Adoptarea unui ritual zilnic de îngrijire este esenţial pentru a avea o piele mereu tânără, radiantă. Mai mult, ceea ce mănânci zi de zi joacă un rol vital în aspectul tenului.

Nicole Avena,expert în nutriţie şi autor al mai multor cărţi cu diete,spune că există printre alimentele pe care le consumăm unele cu adevărate virtuţi terapeutice,care pot trata şi chiar preveni unele dintre cele mai neplăcute probleme ale pielii.

Pentru a estompa liniile fine şi ridurile

Ce să mănânci:căpşuni,ardei,portocale,broccoli,ananas,varză,papaya şi kiwi

Acestea sunt bogate în vitamina C,un antioxidant implicat în sinteza colagenului. Într-un studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition“,cercetătorii au descoperit că există o legătură între consumul ridicat de vitamina C şi apariţia unui număr mai mic de riduri,la persoanele care obişnuiesc să includă în alimentaţie astfel de fructe şi legume. În comparaţie,cei care consumă carbohidraţi şi grăsimi au probleme cu tenul.

Pentru o piele curată,fără cusur

verdeaţă,varză verde şi spanac,peşte proaspăt (somon sălbatic)

Peştele conţine acizi graşi Omega-3,iar legumele au numeroase substanţe nutritive,inclusiv vitaminele A şi C,cruciale pentru sănătatea pielii. Un studiu publicat în „Jurnalul European de Dermatologie“ a demonstrat că cei care nu prezintă semne de erupţii semnificative pe piele consumă foarte multe legume şi peşte,spre deosebire de persoanele care se confruntă cu acnee. O altă cercetare publicată în „Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie“ arată că peştele are un efect protector împotriva acneei.

Pentru o piele hidratantă

Ce să bei:ceai verde

Ceaiul verde conţine o cantitate foarte mare de antioxidanţi numiţi polifenoli,iar un studiu recent,publicat în „Journal of Nutrition“ arată că ceaiul verde are proprietatea de a hidrata pielea şi de a creşte fluxul de sânge şi de oxigen la nivelul pielii.Recente

kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg