Din ce cauze mai puţin ştiute ţi se poate păta tenul

hiperpigmentare jpeg

Nu doar expunerea la soare duce la apariţia petelor maronii de pe faţă. Există şi alte cauze, mai puţin ştiute, care pătează tenul. O să rămâi surprinsă!

Gătitul

Dacă petreci mult timp lângă aragaz,există un risc destul de mare să-ţi afectezi tenul. Căldura în exces produsă de aragaz duce la hiperpigmentarea tenului. De aceea,este indicat ca înainte să găteşti să aplici pe faţă o cremă de protecţie. La fel se întâmplă şi în cazuş în care faci saună. 

Vopsitul părului

Da,şi vopsitul poate duce la hiperpigmentarea tenului,din cauza substanţelor chimice pe care le conţine vopseaua. Acestea pot trece cu uşurinţă în piele,cauzând apariţia petelor maronii la nivelul feţei.

Produsele de îngrijire care conţin parfum

Cu toate că au o aromă plăcută,produsele de îngrijire care conţin parfum pot favoriza apariţia petelor maronii la nivelul feţei,pe lângă alergii şi iritaţii,mai ales dacă ai pielea sensibilă. De aceea,este indicat să eviţi folosirea acestor produse.

Stresul

Când eşti stresată,creşte nivelul radicalilor liberi din corp. Aceştia atacă ţesuturile pielii,ducând la apariţia ridurilor,dar şi a petelor pigmentare,

Fumatul

Şi fumatul are un impact negativ asupra pielii. Substanţele chimice prezente în tutun accelerează procesul de îmbătrânire a pielii,ceea ce înseamnă că ai un risc destul de mare să te confrunţi cu riduri şi pete maronii sau să se accentueze cele deja existente.

Dereglările hormonale

Când te confrunţi cu un dezechilibru hormonal,există un risc destul de mare să te confrunţi şi cu pete pigmentare la nivelul tenului. Pentru a afla cu siguranţă dacă aceasta este cauza care a dus la pătarea tenului,este necesar să consulţi un medic de specialitate.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg