Din ce cauze mai puţin ştiute ţi se poate păta tenul

hiperpigmentare jpeg

Nu doar expunerea la soare duce la apariţia petelor maronii de pe faţă. Există şi alte cauze, mai puţin ştiute, care pătează tenul. O să rămâi surprinsă!

Gătitul

Dacă petreci mult timp lângă aragaz,există un risc destul de mare să-ţi afectezi tenul. Căldura în exces produsă de aragaz duce la hiperpigmentarea tenului. De aceea,este indicat ca înainte să găteşti să aplici pe faţă o cremă de protecţie. La fel se întâmplă şi în cazuş în care faci saună. 

Vopsitul părului

Da,şi vopsitul poate duce la hiperpigmentarea tenului,din cauza substanţelor chimice pe care le conţine vopseaua. Acestea pot trece cu uşurinţă în piele,cauzând apariţia petelor maronii la nivelul feţei.

Produsele de îngrijire care conţin parfum

Cu toate că au o aromă plăcută,produsele de îngrijire care conţin parfum pot favoriza apariţia petelor maronii la nivelul feţei,pe lângă alergii şi iritaţii,mai ales dacă ai pielea sensibilă. De aceea,este indicat să eviţi folosirea acestor produse.

Stresul

Când eşti stresată,creşte nivelul radicalilor liberi din corp. Aceştia atacă ţesuturile pielii,ducând la apariţia ridurilor,dar şi a petelor pigmentare,

Fumatul

Şi fumatul are un impact negativ asupra pielii. Substanţele chimice prezente în tutun accelerează procesul de îmbătrânire a pielii,ceea ce înseamnă că ai un risc destul de mare să te confrunţi cu riduri şi pete maronii sau să se accentueze cele deja existente.

Dereglările hormonale

Când te confrunţi cu un dezechilibru hormonal,există un risc destul de mare să te confrunţi şi cu pete pigmentare la nivelul tenului. Pentru a afla cu siguranţă dacă aceasta este cauza care a dus la pătarea tenului,este necesar să consulţi un medic de specialitate.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg