Efectele adverse ale sucului de lămâie

1 71627 original jpg jpeg

Bogată în vitamina C, lămâia grăbeşte vindecarea corpului răpus de răceli şi întăreşte sistemul imunitar. Dar zeama de lămâie, acidul citric, de fapt, aduce şi efecte negative organismului, cum este erodarea smalţului dentar.

Dacă vrei să ai dinţii mai albi,e adevărat că sucul de lămâie te ajută să ai un zâmbet frumos. Acidul dizolvă depunerile de tartru şi decolorează uşor dinţii,îmbunătăţind aspectul lor. Însă,în timp ce dizolvă tartrul,sucul de lămâie slăbeşte şi smalţul dentar. Aparent nu este nicio problemă,dar în timp apare un disconfort la anumiţi stimuli.

Distruge smalţul dinţilor

Înainte să ajungă în stomac şi să îmbunătăţească digestia,sucul intră în contact cu dinţii şi subţiază stratul de smalţ dentar. Acest lucru duce la sensibilizarea danturii la stimuli,precum cald,rece,dulce şi sărat,şi poate să producă şi pătarea dinţilor.

Deshidratează

Vitamina C are calităţi diuretice,iar sucul de lămâie conţine multă vitamina C. Prin urmare,dacă bei frecvent zeamă de lămâie,aşteaptă-te la urinări mai dese. Se pare că acidul citric stimulează producţia de urină din rinichi şi,astfel,organismul este obligat să elimine mai repede excesul de urină şi,în acelaşi timp,de potasiu,un mineral important pentru organism.

Dă dureri de stomac

Dacă bei zeamă de lămâie în cantităţi mari,trebuie să ştii că te poţi confrunta cuprobleme de stomac. Durerile pot apărea din cauză că organismul nu poate sa tolereze o cantitate mai mare de acid ascorbic. Incapacitatea se manifestă prin senzaţia de arsură în capul pieptului.

Sucul de lămâie favorizează apariţia punctelor negre

De cele mai multe ori tratamentele de frumuseţe conţin acid citric,pentru că acesta are efect astringent,adică închide porii dilataţi ai pielii. Problema se pune când punctele negre nu sunt îndepărtate,iar sucul de lămâie strânge şi mai mult impurităţile înăuntru.Recente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg