Ei au învins prejudecăţile

1 47852 original jpg jpeg

Când părinţii se opun, dragostea tinerilor are de învins cele mai grele obstacole. Unele cupluri rezistă, altele nu. Noi am găsit două poveşti desprinse parcă din filme, care au depăşit toate dificultăţile.

Dragoste la prima vedereFlorin şi Melike Niga,din Bacău,au o poveste ca un scenariu de film. Cei doi au avut parte de aventură şi de momente tensionate. Motivul? Florin este român şi Melike turcoaică. Altfel spus,între ei s-au aşezat repede prejudecăţi legate de religie şi de cultură. „Am plecat în Turcia să-mi fac un rost în viaţă.

Lucram la o fabrică de cherestea şi într-o seară am plecat cu colegii la cinematograf. Acolo am cunoscut-o pe Melike,care lucra la casierie. Am invitat-o la o cafea,dar m-a refuzat. Aşa că am insistat până când ea a acceptat.

Totul a fost frumos până într-o seară,chiar de ziua mea. Stăteam împreună la o cafea,când a apărut tatăl ei. A venit direct la mine şi mi-a zis să o las în pace pe fata lui”,continuă el. Când Melike a ajuns acasă,tatăl ei a trimis-o timp de o lună în alt oraş.

O fugă ca-n telenovele

Melike a încercat să le explice părinţilor că intenţiile lui Florin sunt serioase,însă nu au ascultat-o. „Le-am propus să vină părinţii mei la peţit,dar au refuzat. Aşa că am fost la poliţie să-i facem paşaport lui Melike,fără ştirea lor”,adaugă el.

După ce au rezolvat cu actele,cei doi au fugit în Bucureşti. După numai trei săptămâni,s-au căsătorit,dar părinţii ei n-au venit la nuntă. Cu greu,Florin le-a demonstrat socrilor timp de trei ani că o iubeşte pe fiica lor. După cum spune el,acum este un ginere apreciat pentru că-şi respectă soţia.

Nici povestea cuplului Andreea şi Adrian Mone,din Bucureşti,nu este mai prejos. La fel ca Melike şi Florin,ei au mers până în pânzele albe pentru a fi împreună. Dar hai s-o luam de la capăt. S-au cunoscut în anul 1986,într-o toamnă târzie. Andreea abia se angajase ca să poată să facă facultatea.

S-au îndrăgostit,însă părinţii ei nu au fost de acord cu relaţia. „Probabil că cei din jur ne vedeau ca fiind foarte diferiţi şi nu credeau că va ieşi ceva bun din relaţia asta. Eu mă angajasem de la 18 ani,el abia la 24,eu păream mai serioasă şi hotărâtă să mă realizez profesional,pe când el era artist din fire şi visător”,povesteşte Andreea.

Timp de doi ani,au avut o relaţie frumoasă şi au ajuns să fie tot mai ataşaţi unul de celălalt. Însă lucrurile dintre ei au evoluat şi au ajuns să-şi dorească mai mult. Aşa că atunci când au primit un răspuns negativ din partea părinţilor Andreei,şi-au luat viaţa în mâini şi s-au mutat în Balta Albă,într-un apartament închiriat.

„Nu am întrebat niciodată ce anume nu le plăcea părinţilor mei la Adrian,poate şi pentru că pe atunci nu prea aveai tupeu să-ţi iei părinţii la rost. Acceptai sau nu ce-ţi ziceau,iar eu mai mereu am acceptat. Dar când a venit vremea să iau o decizie,l-am ales pe el”,spune ea.

Timpul rezolvă totul

După un timp,părinţii Andreei au început să capete încredere în ginerele lor şi să-i susţină pe cei doi.

completează ea.

Acum,la finalul poveştilor,ce părere ai? Eu cred că merită să lupţi până la capăt pentru a fi alături de cel iubit.