Eleganţă cu perle

1 71891 original jpg jpeg

Unii spun că perlele poartă ghinion şi că miresele ar trebui să le evite în ziua nunţii. Alţii sunt de părere că aduc bogăţie şi că simbolizează sănătatea şi fertilitatea. Indiferent de opinie, perlele sunt dintotdeauna semn al eleganţei feminine.

Cea mai mare şi cea mai scumpă perlă din lume are o poveste impresionantă. În urmă cu 10 ani,un pescar a descoperit în mare,pe coasta insulei Palawan din Filipine,o perlă de 66 cm,în interiorul unei scoici gigantice. Bărbatul a luat-o acasă şi a ascuns-o sub pat,păstrând-o pe post de talisman norocos. Locuinţa omului a ars într-un incendiu,dar perla uriaşă a rămas intactă. S-a confirmat oficial că perla,de formă neregulată,măsoară 66 cm în lungime,are 30 cm lăţime şi cântăreşte aproape 34 de kilograme. Faimosul mărgăritar este evaluat la 100 de milioane de dolari.

Perlele se formează în interiorul unui organism viu – stridii şi midii. Când un fir de nisip pătrunde în interiorul cochiliei,începe un proces complex,care poate dura chiar şi 7-8 ani. O substanţă lucioasă,numită sidef,este secretată în jurul obiectului,pentru a proteja suprafaţa moale a moluştei. Strat după strat,sideful acoperă firul de nisip. Fiecare perlă este unică,având mici imperfecţiuni,adesea greu de detectat cu ochiul liber.

a0d7666303d6691c895babf6aa1f983e jpg jpeg

Conform vechilor mituri chinezeşti,perlele au căzut din cer atunci când s-au luptat dragonii. În Antichitate,se credea că perlele sunt lacrimile zeilor,iar grecii erau convinşi că mărgăritarele contribuie la fericirea conjugală.

Cum se pot deosebi perlele adevărate de cele false? Perlele adevărate sunt reci la atingere în primele secunde,înainte de a lua contact cu pielea. Cele false,din plastic,au temperatura camerei şi nu oferă aceeaşi senzaţie.

Anumite legende susţin că perlele influenţează fertilitatea. Se spune că dacă o persoană doarme cu o perlă sub pernă este pregătită să aibă un copil.

Una dintre cele mai cunoscute superstiţii despre perle spune că acestea nu trebuie să fie montate în inelul de logodnă,fiindcă reprezintă lacrimile care vor curge de pe urma acelui mariaj.Recente

Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg