Eu şi şamponul meu!

bicarbonat de sodiu pentru păr jpeg

Alegerea şamponului poate părea banală. În realitate, este esenţială pentru sănătatea şi aspectul strălucitor al părului. Mai mult decât atât, îţi cere să ştii câteva lucruri despre ingredientele lui şi despre nevoile tale.

Şamponul face şi el obiectul unei alegeri delicate. De ce? pentru că acest produs,ca oricare altul,trebuie să ţi se potrivească,adică să corespundă nevoilor părului tău.

Din fericire,există şampoane pentru toate tipurile:gras,normal,uscat,fin,buclat şi vopsit. De ce s‑au creat toate aceste variante?

Ei bine,pentru că ingredientele care intră în formula şamponului trebuie să fie adecvate fibrei capilare.

Şamponul trebuie să înlăture acţiunea nocivă a soarelui,a poluanţilor şi a altor factori de mediu.

Trebuie să ştii

Părul grassuferă din cauza excesului de sebum. El poate fi spălat fecvent şi rapid,pentru a nu modifica PH-ul scalpului.

Părul uscatare o producţie de sebum insuficientă şi fibra capilară nu este netedă. Trebuie spălat,hidratat şi hrănit în acelaşi timp,pentru a-i reda aspectul tonic.

În privinţa părului vopsit,ai nevoie de un şampon special care să-i redea strălucirea şi de produse de îngrijire nutritive şi hidratante.

Reguli ca să-ţi alegi şamponul ideal

Părul fin are nevoie de şampoane bogate în proteine şi de balsamuri uşoare.

Un scalp uscat are nevoie de un şampon care să aibă în compoziţie extracte de ou şi în niciun caz nu este recomandat alcoolul,datorită efectului său de uscare.

Persoanele cu păr gras au nevoie de produse speciale,cu extracte de citrice care normalizează secreţia seboreică.

Precauţii care te scapă de neplăceri

Evită spălatul prea des. Prea multă igienă atacă autoapărarea naturală a pielii capului. Ritmul ideal de spălare este de două ori pe săptămână,indiferent de tipul de păr.

Dacă ai o problemă specială (căderea părului sau păr deteriorat),foloseşte produse de îngrijire recomandate de dermatolog.

ebfaec7b5a783c18a6457fd422dd2028 jpg jpeg

Daddy’O,  Lush,29,8 leiEste un şampon lichid destinat părului deschis la culoare. Protejează părul împotriva soarelui,a poluării şi a apei clorate din piscine.

Inspirat din remediile de frumuseţe tradiţionale,noua variantă cu muşeţel îţi va lăsa părul frumos şi sănătos. Wash&Go îţi garantează efecte ­rapide şi un aspect plăcut.

Acest tratament reparator este destinat părului ce necesită îngrijire specială. Complexul natural cu extracte de urzică şi de jojoba,uleiurile vegetale şi substanţele active îi oferă părului hidratare intensă pe toată lungimea sa.

Îngrijeşte şi reconstruieşte firul de păr,astfel ca părul tău să rămână frumos,mătăsos şi uşor de pieptănat,indiferent de culoarea pe care o alegi.

Alternative naturiste

Arborele de ceai este un antifungic,antiseptic şi antibacterian care elimină eficient mătreaţa şi reduce senzaţia de mâncărime a scalpului.

Urzica ajută la creşterea sănătoasă a firului de păr,iar rozmarinul previne căderea părului. De asemenea,aloe vera este un bun calmant pentru iritaţii.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg