Exfoliante preparate în casă

femeie crema ten 11 21 2008 4 14 41 pm jpeg

Datorită particulelor abrazive pe care le conţin, exfoliantele curăţă pielea în profunzime, îndepărtează celulele moarte şi permit pielii să se regenereze. Ele sunt indicate în ritualul de îngrijire a pielii deoarece conferă strălucire şi catifelare.

Îţi propunem câteva reţete de exfoliante,pe care le poţi face în casă,din cele mai simple ingrediente.

Faţă

Pentru ten mixt

Cafea şi smântână

Amestecă 2 linguriţe de cafeacu 1 linguriţă de smântână. Aplică exfoliantul pe piele şi masează cu mişcări circulare. Clăteşte cu apă caldă. Acesta scrub elimină impurităţile şi-i va conferi tenului prospeţime.

Struguri şi miere

Ai nevoie de 1 linguriţă de seminţe de struguri uscate şi măcinate,1 linguriţă de boabe de struguri zdrobite (fără sâmburi),1 linguriţă de miere,1 linguriţă de banană rasă şi 1 jumătate de linguriţă de smântână. Amestecă ingredientele,aplică-le pe faţă prin masări uşoare şi apoi clăteşte.

Pentru ten uscat

Fructe şi fulgi de ovăz

Îi trebuie 1linguriţă de măr zdrobit (cu tot cu seminţe) cu 1 linguriţă de banană rasă,1 lingură de  miere,1 jumătate de linguriţă de smântână şi 1 lingură de fulgi de ovăz. Amestecă ingredientele până obţii o masă cremoasă şi curăţă faţa,prin mişcări uşoare. La final clăteşte cu apă călduţă.

Coajă de ou şi smântână

Dă prin râşniţă coaja de la un ou. Amestecă pulberea obţinută cu 1 gălbenuş şi 1 linguriţă de smântână. Aplică pe faţă prin mişcări circulare,lasă să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

Citeşte şi:

Exfoliante pentru picioare fine ca mătasea

Exfoliante naturale pentru o piele fină

Pentru ten gras

Zahăr şi lapte

Amestecă 2 linguri de zahăr cu 3 linguri de lapterece. Aplică masca pe faţă şi masează timp de 2-3 minute. Clăteşte cu apă rece.

Sare de mare şi lămâie

Ai nevoie de 1 linguriţă de sare de mare şi 1 linguriţă de suc de lămâie. Amestecă ingredientele,aplică-le pe faţă prin mişcări uşoare,în special în zona T. Dacă tenul este iritat,evită aceasta mască.

Corp

Exfoliantele pentru corp pot elimina inestetica celulită dacă adaugi în compoziţia lor câte 5 picături de uleiuri esenţiale de:portocală,lămâie,grapefruit şi mandarine.

Lămâie şi fulgi de ovăz

Ai nevoie de 2 linguri de suc de lămâie,1 lingură de iaurt,1 lingură de fulgi de ovăz şi 1 linguriţă de ulei de măsline. Amestecă bine ingredientele şi aplică-le pe corp în timpul duşului,masând uşor. Clăteşte apoi cu apă caldă.

Cafea şi miere

Amestecă 1 lingură de cafea cu 1 lingură de miere lichidă şi 1 lingură de ulei de măsline. Masează-ţi pielea cu amestecul obţinut şi clăteşte cu apă caldă.

Fulgi de ovăz şi orez

Dă prin râşniţă 2 linguri de fulgi de ovăz şi 2 linguri de orez alb. Amestecă ingredientele cu 1 lingură de ulei de sâmbure de struguri sau ulei de jojoba. Prin mişcări circulare,aplică amestecul pe corp,timp de 10  minute. Clăteşte şi masează cu o cremă hidratantă.

INFO:Exfoliantele pot fi folosite de 2 ori pe săptămână,în special seara. După fiecare aplicare,foloseşte o cremă hidratantă.



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg