Factorul care poate duce la încărunţirea părului. Acum nu mai este doar un mit

1 incaruntire jpg jpeg

În ciuda a ceea ce ţi-au spus în copilărie părinţii, statul aproape de televizor nu te va orbi, dar când vine vorba de încărunţirea părului, un vechi zvon care a trecut proba timpului este, în mare parte, adevărat.

Pe măsură ce îmbătrânim, celulele de pigmentare din foliculii de păr dispar treptat. În momentul în care există puţine celule de pigmentare, părul începe să îşi piardă din culoarea naturală şi devine, gri, argintiu sau alb. Deşi este firesc ca părul să înceapă să încărunţească, unele persoane încep să albească prematur din varii motive. Pe lângă factorul genetic, dezechilibrul hormonal, condiţia medicală sau stilul de viaţă dezordonat, un singur factor se pare că are influenţă majoră în această transformare a părului.

Relaxează-te şi scapă de firele albe!

Dacă încărunţirea te îngrijorează, ia în calcul câteva momente de relaxare! Un studiu publicat în revista eLife a colectat probe de păr de la 14 voluntari, bărbaţi şi femei, cu o vârstă medie de 35 de ani. Participanţii au fost rugaţi să completeze chestionare cu privire la nivelul de stres pe care l-au avut în acea perioadă, iar paralel, echipa de cercetare a folosit o nouă metodă pentru a captura imagini detaliate a firelor de păr, permiţându-le să vadă în detaliu modificarea pigmentului. După compararea rezultatelor, cercetătorii au concluzionat că nivelul de stres ridicat duce la modificări considerabile a pigmentului de păr.

Încărunţirea este treptată

Deşi stresul este în strânsă legătură cu încărunţirea, nu te aştepta să albeşti peste noapte din cauza problemelor: „Când firele de păr sunt încă sub piele sub formă de foliculi, ele sunt supuse influenţei hormonilor de stres şi a altor lucruri, care se întâmplă în mintea şi în corpul nostru. Firele de păr de la suprafaţa scalpului nu sunt afectate de stres, ele sunt stabile‟, a declarat Martin Picard, autorul principal al studiului, profesor de medicină, de la Universitatea din Columbia.

Totodată, din fericire, dacă ţi-au apărut câteva fire albe din cauza stresului, sunt şanse să scapi de ele. Cercetătorii au descoperit că odată ce nivelul de stres a dispărut şi foliculii de păr au revenit la producere unor niveluri normale de pigmentare: „A existat o persoană studiată, care a plecat în vacanţă şi, când s-a întors, cinci fire de păr alb de pe capul acelei persoane au revenit la culoarea normală‟, a spus Picard. De asemenea, autorii studiului au subliniat că aceste schimbări nu vor fi vizibile în rândul persoanelor care au încărunţit total.

Sursă foto: ShutterstockRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg